Erdoğan Yozgat'ta muhalefete yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sivas mitinginin ardından geldiği Yozgat'ta 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Yozgat'ta muhalefete yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sivas mitinginin ardından geldiği Yozgat'ta 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yüklendi.

Başbakan Erdoğan, ülkeyi güçlü bir Türkiye haline getirdiklerini belirterek, "Bizden önce insanlarımız sağlık alanında büyük sıkıntılar yaşıyordu. Emekli vatandaşım maaş günü geldiğinde sabahın erken saatlerinde kuyruğa giriyor saatlerce kuyrukta bekliyordu. Emekliye zaten 3 kuruş maaş veriyorlardı onu da banka önlerinde metrelerce kuyrukta adeta zehir ediyorlardı. Hatta 2001 yılında bu banka emekliye verecek maaş bulamıyordu. Vezneye gelen yaşlı amcalarımız, teyzelerimiz boynu bükük geri gönderiyorlardı. Kardeşlerim... Maalesef bu ülkeyi bu hale getirdiler. Bunun içinde MHP, şu anda başındaki zat da vardı. Bakın 5 yıllığına seçildi MHP’nin başındaki zat ve MHP 3,5 yıl kaldı. Niye 5 yılı doldurmadı, niye kaçtın gittin? Bir Sakarya depremi, bir Düzce depremi, Kocaeli depremi bunların işini bitirdi, kaçıp gittiler." diye konuştu.

İMF’ye olan borcu ödediklerini ve İMF’nin borç para istediğini ifade eden Erdoğan, "İMF’ye 23,5 milyar dolar borçları biz ödedik, şimdi İMF bizden borç istiyor. Kardeşlerim Merkez Bankamızın kasasını boşatmışlardı 27,5 milyar lira vardı. Şimdi Merkez Bankası'nın kasasında 130 milyar dolar paramız var." diyen Başbakan Erdoğan, "Şimdi de bir paralel yapı çıktı. 17 Aralık’ta bir de baktık ki bunlar türedi. Bunlar başladı iktidar yıkmaya. Mesele ney? Mesele başka, anladık burada da rant var. Bakıyorsunuz çıkıyorlar, beddua... Bir Müslüman bir Müslüman'a beddua eder mi, böyle bir şey olabilir mi? Şu anda bugün Yozgat’ta yanıma bir grup geldi. Dediler 'Başbakanım, evlerde kalıyoruz; onların evinde. Bizi gece ibadete kaldırıyorlar ve o evde size beddua ettiriyorlar.' Hale bakın, hale bakın. Ablalar böyle istiyor, ablalar bunu söylüyor. Bir de ailemle, şahsımla ilgili iftaralar... Bunları anlatıyorlar bize ve bizi de tehdit ediyorlar. Bu nasıl bir anlayış, nasıl yaklaşımdır.? 'AK Parti'yi yıkmak için orda en güçlü parti kimse oyunuzu ona verin...' Zaten dertleri bu, dertleri bu. Şimdi bunlar bu ülkede üniversitelere girişte 28 Şubat sürecinde başörtüsüne 'fürüat' diyecek kadar ileriye gitmişlerdir. Hiç bu konuda dertlenmediler. Üniversiteler girerken nasıl giriliyorsa girin dediler. Bununla kalmadılar bizler için meşru olmayan şeyleri meşr kabul ettiler. 'Amaç için her şey meşrudur' dediler. 30 Mart bir testtir. 30 Mart’ta sandıkları patlatacaktır. Ben buna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Dershanelerin 2015 Eylül’e kadar kapatılacağını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: "Dershaneleri kaldırıyoruz. Devletin okulları var mı? Var. Öyleyse dershane niye var.? Bizim vatandaşlarımızı hep bir meta olarak gördüler sürekli sövüşlediler. Yılda 1 milyar dolar rant var. Biz bütün imkanları seferber ettik. 2105 Eylül’e kadar okul açarsanız açarsınız artık dershane bitiyor. Hafta sonlarında yavrularımıza istedikleri takdirde okullarında kursları da vereceğiz."

Bir gazetede Ziraat Bankası ile ilgili haber yayınlandığını ve haberde bankanın Bosna Hersek’te sıfır faizle kredi verdiğini anlatan Erdoğan, "Ziraat Bankası'nın sıfır fazili kredi vermesinden rahatsız oldular. Bazı ülkelere şikayet ediyorlar. Bakın bir Türkiye bankası gelmiş Bosna Hersek’te çiftçiyi destekliyor. Kendi ülkesinin milli bankasını kendi akıllarınca şikayet ediyorlar. Aynı şeyi Halk Bankası’na da yaptılar. Bu saldırıların hepsi geçiyor. MİT'e saldırmadılar mı, saldırdılar. Milli değerlerimize milli birlik projesine saldırdılar. Devlete sinsice sızmaya çalışanlar, bunu ihanet içindeki bir örgüt yapıyor. Bunun yanında CHP, mezhep geziciler var. Bu örgütün yanında marjinal sol örgütler var. Vagon yapmış uçuruma doğru ilerliyor. Bu örgütün liderinin ses kaydını dinlediniz mi? Uganda'dan ananaslar geliyor. Bunlar manavda satılır değil, bunların cinsi başka. Tespihler gelip gidiyor. Bazı medya patronlarıyla Hazreti Peygamber'i Miraç'tan indirip kamyona bininceye kadar edepsizce senaryolar yazıyorlar. İşte CHP, MHP böyle bir örgütün arkasına takılıyor. Böyle bir örgütün oyuncağı haline geliyor, ses ve görüntü kaydıyla CHP ve MHP’yi kuklası haline getiriyor." diye konuştu.

"Gezi olaylarında bir çok şeyler yaşandı. Bir yerden düğmeye basılıyor, CHP ve MHP aynı konuyu gündemlerine taşıyor." diyen Erdoğan, “Ey Bahçeli! Gezici vandalları, anarşistleri, teröristleri savunmak sana mı kaldı? Gezi olaylarına o şerlileri, yakan yıkan edepsizleri savunmak sana mı kaldı? 'Zulüm 1453 de başladı' diye yazanları savunmak sana mı kaldı? Bu nasıl bir milliyetçilik anlayışı? Hatırlayın, 2011 seçimlerinde kendilerine şantajlar yapıldı. 2010 yılında aynı şekilde CHP'ye yapıldı. CHP’ye işte bu genel müdür böyle getirildi. İşte şuanda aynı şantajı AK Parti'ye de yapmaya çalışıyorlar. Biz buna boyun eğmeyeceğiz. Bu ülkeyi şantaj çetesine teslim etmeyeceğiz. Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar