Erdoğan: Yolsuzluk iddialarını ciddiye alıp gereğini yaptık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının hedefinin hükümet ve Türkiye'nin istikrarı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Yolsuzluk iddialarını ciddiye alıp gereğini yaptık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının hedefinin hükümet ve Türkiye'nin istikrarı olduğunu söyledi. Erdoğan, "Yolsuzluk iddia ve ithamlarını elbette biz de ciddiye aldık ve gereğini yaptık." dedi.

Başbakan Erdoğan, gazeteciler ve yazarlardan oluşan bir grupla Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde bir araya geldi. Gazetecilere seslenen Başbakan, “Bütün bu atılan adımlarda devletle hiç işi olmayan iş adamlarımızın da mal varlıklarına tedbir konulması yoluna gidilmesi manidar değil mi? Bunları öyle bir noktaya getiriyorlar ki sürekli servis yapmak suretiyle böyle bir lekelemenin gayreti içine giriyorlar. Hiç kuşkusuz milletin seçtiği hükümet ve onunla birlikte Türkiye’nin istikrarı burada hedefe konulmuştur. Biz bunun şiddetle karşısında durduk. Yolsuzluk iddia ve ithamlarını elbette biz de ciddiye aldık ve gereğini yaptık. Ama yolsuzluğun sadece kılıf olduğunu da görerek daha kapsamlı bir saldırıyla karşı karşıya olduğumuzun bilinciyle önlemlerimizi süratle devreye koymuş bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de hükümetlerin sadece sandıkla görevinden alınabileceğini belirten Başbakan, “Egemenlik milletten alınıp yargıya devredilmeye çalışıldı bunu gördük, ve buna karşı çıktık. Ve karşı çıkmaya da devam edeceğiz. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum; Türkiye’de hükümetler sadece sandıkla göreve gelirler ve sadece sandıkla da görevlerinden giderler. Geçmişte ülkemize çok ağır faturalar ödeten bir kötü yolun tekrar açılmasına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’nin geleceğinin karartılmasına, bağımsızlığının yıpratılmasına ve istikrarının bozulmasına izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar