Erdoğan, Yeni Tahrikler Ortaya Konduğunu Söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'in ardından Mardin'de partisinin düzenlediği mitinge katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Yeni Tahrikler Ortaya Konduğunu Söyledi

Miting alanına Türkçe, Kürtçe, ve Arapça olarak, 'Hoş geldin, başım gözüm üstüne' yazılı pankartlar asıldı.

Başbakan Erdoğan, kardeşliğin, hoşgörünün, dayanışmanın, huzurun, tarih, bilim, medeniyet şehri Mardin'e 5 kez geldiğini söyledi. Bugün Mardin'in çok güzel olduğunu söyleyen Erdoğan, "Mardin Türkiye'de oynanan oyunu görüyor, sandık üzerindeki oyunu görüyor. İnşallah Mardin oyuna sahip çıkacağını, kirli oyunu bozacağını buradan tüm dünyaya gösteriyor. Mardin, demokrasiye sahip çıkıyor muyuz? Milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? Çzüm sürecine huzur sürecine sahip çıkıyor muyuz? Büyük Türkiye, hedefe gidilen yeni Türkiye hedefine sahip çıkıyor muyuz? 30 Mart'ta mühürü AK Parti'ye vuruyor muyuz? 18 günümüz kaldı. Kapı kapı kapıya dolaşmaya hazır mıyız?" diye konuştu. Erdoğan şöyle devam etti:

"Mardin 30 Mart'ta tuzakları bozacak, birilerinin o planlarını biz bozacağız. Türkiye'de huzuru bozmak için senaryolar hazırlanıyor. Milletin 30 Mart'ta da 'AK Parti' diyeceğini anlayanlar, yeni senaryolar yeni tahrikleri ortaya koyuyorlar. O malum çevreler yeni tuzakları peşinde. Hem Mardin, hem Türkiye'de bu tahriklere bu tuzaklara karşı 77 milyonun hazırlıklı olmasını, sağ duyulu olmasını rica ediyorum. Bütün siyasi partili ve medya kuruluşlarına sorumluluk almaları çağrısını yapıyorum. Kimin ne meselesi varsa 30 Mart'ta sandıkta çözsün. Bazı işverenlerin sosyal medyada çağrılar yapıyor. Sokakları ateşe vermeye çalışmak, demokratik bir tavır bir duruş değildir. Bu ülkeyi millet idare ediyor. 30 Mart'ta millet söyleyeceğini söyleyecek. İktidara da, muhalefete de mesajını çok net verecek. Lafla peynir gemisi yürümez. İcraatla yürür."

'TÜRKİYE'DE İKTİDAR SADECE SANDIKTAN DEĞİŞİR'

Başbakan Erdoğan, Mardin'in büyükşehir yapılmasına CHP, MHP ve BDP'nin karşı çıktığını belirterek, "Mardin hizmete mi yoksa ideoloji siyasetine mi oy verecek. Eğer hizmete oy verecekse Mardin 18 gün çok çalışacak. Bana bana demeyin, o babalar geçmişte kaldı. Limanlarda babalar var bir de başka babalar var. Biz size efendi olmaya, baba olmaya değil size hizmetkar olmaya geldik. Bizim farkımız bu. Milletimiz bize kal dediği sürece hiçbir tehdide boyun eğmeyiz. Türkiye’de iktidar sadece ve sadece sandıkla değişir. Türkiye'de iktidarları sandık getirir, sandık götürür. Türkiye'yi seçkinler, manşetler değil millet yönetir millet. Türkiye'de artık terör örgütler değil, devlete sızmış paralel yapılar, hukuksuzluklar değil millet yönetir. Biz rükuda Allah'ın huzurunda eğiliriz. Başka hiçbir gücün önünde eğilmedik, eğilmeyiz bunu böyle bilesiniz. 12 yıl boyunca çeşitli tuzaklar kurup, engeller çıkarıp, provokasyonlar çıkardılar. Asla boyun eğmedik, sizin emaneti kutsal kabul edip canımız pahasına koruduk" dedi.

Erdoğan, çözüm sürecini baltalamaya çalıştıklarını belirterek, saldırıların AK Parti hükümetine değil, ulusal güvenliğe, Türkiye'ye, devlete yönelik saldırılar olduğunu söyledi. Erdoğan, "Siz çözüm ve huzur sürecinden ne kadar memnunsanız, birileri de bu kadar rahatsız oluyor. Bu yüzden Türkiye'nin birliğine oy verip çözüm sürecine destek olacaksınız. Bu fırsat her zaman gelmez" dedi.

CHP, MHP ve BDP'nin Mardin'in büyükşehir olmasını istemediğini söyleyen Erdoğan, "Yav kardeşlerim sizin bunlara bir cevap vermeniz lazım. İdeoloji siyasetiyle Mardin yönetilmez. Ben Kürtlerin temsilciyim diyerek siyaset yapılmaz. Ben Türklerin temsilcisiyim diyerek, Arapların temsilcisiyim diyerek siyaset yapılmaz. Siyaset bizim gibi yapılır. Biz Türkiye'nin temsilcisiyiz. 77 milyonun temsilcisiyiz" dedi.

'BDP HİZMETTEN ANLAMAZ'

Büyükşehir olmasıyla birlikte Mardin'e hizmetlerin artacağını, gelirinin artacağını belirten Erdoğan, "BDP, hizmetten anlamaz, BDP'nin derdi başka. Ama ben ve arkadaşlarımızın derdi size olan sevdamız size olan aşkımız, Ankara ve buradaki merkez ve ilçe belediyeleriyle birlikte sıçratalım ayağa kaldıralım. Yani burada yapılacak bir yanlış tercih Mardin'i garip hale sokar, yazık olur Mardin'e" diye konuştu.

'İHANET ŞEBEKESİNİN YANINAD YER ALDILAR'

Başbakan Erdoğan, bir komplo yaşadıklarını anlatarak, CHP, MHP, BDP'nin bu komplo sürecinde Pensilvanya'nın dümen suyuna girdiğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin ulusal güvenliğinde maalesef CHP, MHP ve BDP ihanet şebekesinin yanında yer aldı. Tabi hep beraber bu değirmene su taşıdılar. BDP kaset, montajlar üzerinden yürütülen siyasete destek oldu. Unutmayın kardeşlerim 30 Mart'ta ya eski Türkiye ya da yeni Türkiye, büyük Türkiye diyecek. Eski Türkiye'de yasaklar vardı. Türküler yasaktı, şarkılar yasaktı, türküler yasaktı. Eski Türkiye'de benim okuduğum şiir de yasaktı. Benim tanıdığım Mardin, ne siyasi Kürtçülüğe, Türkçülüğe ve Arapçılığa oy vermez. Köyler terkedilmişti, mezralara yaylalara çıkmak yasaktı. Kim kaldırdı bu yasakları? Biz. Eski Türkiye'de siyaset değil silahlar konuşuyordu. Eski Türkiye'de bırakın Kürtçe konuşmayı, Kürt demek yasaktı. Bugüne kadar gelen Başbakanlardan Kürt kardeşim diyen çıktı mı? Hayır. Hepsi benim kardeşim. Biz bu yanlışların hepsini elimizin tersiyle ittik. İnkar ve asimilasyonu ittik, böyle bir şey olamaz dedik. Kitaplar klavyelere özgürlüğü, farklı dillerde yayın ve eğitimin önünü kim açtı. Biz açtık tabi ki."

'TÜRKİYE'Yİ ZİNCİRLERDEN KURTARACAĞIZ'

Başbakan Erdoğan, yaptıkları hizmetleri anlatarak, Pensilvanya'nın bundan rahatsız olduğunu belirterek, "O bir cemaat değil, çünkü o siyasi paralel bir örgüt. Ne işi var, ananas satışıyla bilmem ne satışıyla. Ne işin var bunlarla? Türkiye'yi Pensilvanya'dan bölmeye, parçalamaya ne hakkın var. İç huzur ve barışımızın bölme girişiminin içinde ne işin var. Emniyette yargının için ayrı yapılanma. Maalesef iyi niyetimizin kurbanı olduk. Yavaş yavaş çözüyoruz inşallah. 30 Mart aynı zamanda ne olacak? İnşallah Mısır'da, Kahire'de o 18 yaşındaki Esma kızımın şehit edilmesinin inanıyorum ki, o günkü alınacak netice ruhunu şad edecek. Çünkü onlar da burayı hep Türkiye’yi takip ediyorlar. Şimdi son çeteyi Pensilvanya çetesini de tasfiye ederek, Türkiye’yi zincirlerinden kurtaracağız. Yeni Türkiye'ye en güçlü şekilde sahip çıkmanızı bekliyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının son bölümünde Mardin'e yaptıkları yatırımları anlattı.

Yorumlar