Erdoğan: Üçünçü havalimanı, Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden

Üçüncü havalimanını temel atma töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, havalimanının özelliklerine dikkat çekerek, “Büyüklüğü, kapasitesi ve ihtiva ettiği önemiyle bu proje cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerinden biri...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Üçünçü havalimanı, Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden

Üçüncü havalimanını temel atma töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, havalimanının özelliklerine dikkat çekerek, “Büyüklüğü, kapasitesi ve ihtiva ettiği önemiyle bu proje cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerinden biri olma özelliğini taşıyor.” dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul’daki programı kapsamında üçüncü havalimanının temel atma törenine katıldı. İstanbul'da Karadeniz'in Avrupa yakasında Yeniköy ile Akpınar köyleri arasındaki inşaat alanında yapılan temel atma töreninde çok sayıda bakan ve milletvekili ile vatandaş da hazır bulundu.

Törende vatandaşlara seslenen Erdoğan, “Türkiye bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. 6 kıtanın en büyük havalimanı işte bugün burada yükselmeye başlıyor. Bu tarihi ana şahitlik etmenin bahtiyarlığı içindeyim. İstanbul adına, Türkiye adına, insanlık adına büyük bir heyecanı yaşıyor, buna şahitlik ediyor olmanın iftiharı içindeyim. Türkiye kurulduğu günden bugüne kadar, 91 yıl içinde nice büyük yatırımlara, nice büyük projelere şahitlik etti. Ancak bugün temelini attığımız bu proje, 91 yıllık süreç içinde çok ama çok farklı bir yerde duruyor. Büyüklüğü, kapasitesi ve ihtiva ettiği önemiyle bu proje cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerinden biri olma özelliğini taşıyor.” ifadelerini kullandı.

“Sadece bir havalimanı değil, adeta büyük bir şehir inşa ediyoruz.” diyen Erdoğan, “Sadece bir havalimanı değil, adeta büyük bir şehir inşa ediyoruz. İnşaat dönemi boyunca burada 80 bin kişi istihdam edilecek. Hizmete girdiğinde yıllık ortalama burada 120 bin kişi istihdam edilecek. Hastanesinden oteline, ibadethanesinden kongre merkezine kadar bir şehirde olması gereken ne varsa bu havalimanında hepsi bulunacak.” şeklinde konuştu.

‘GEZİ ZEKALILAR BU HAVALİMANINI HAZMEDEMEDİ’

Gezi olaylarına katılanlara da yüklenen Erdoğan, bu kişilerin üçüncü havalimanını hazmedemediğini savundu. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdür: “Geçen yılın Mayıs ayında, bazı gezi zekâlılar türedi. Bu gezi zekâlılar bu havalimanını hazmedemediler. Onların böyle devasa bir havalimanını yapılmasını tahayyül etmeleri mümkün değildir. Çünkü onların hayalle bizim fiillerimizin ulaştığı yere ulaşamaz. Onlar Türkiye’yi hala 12 yıl önceki gibi görmek istiyorlar. Biz Türkiye’nin dünyada marka olduğu günlere dönmek istiyoruz.”

CİHAN

Yorumlar