Erdoğan Toprak, annesini son yolculuğuna uğurladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın annesi Kazel Toprak, son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Toprak, annesini son yolculuğuna uğurladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın annesi Kazel Toprak, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu, cenaze namazından sonra herhangi bir konuşma yapmadan camiden ayrıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın annesi Kazel Toprak 76 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kazel Toprak için öğle namazını müteakiben Atatköy 5. Kısım Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Mustafa Sarıgül, CHP Milletvekili Mustafa Balbay, çok sayıda milletvekili ve ailenin yakınları katıldı.

Namaz öncesi taziyeleri Erdoğan Toprak ve kardeşleri kabul etti. Kemal Kılıçdaroğlu da öğle ezanına yakın camiye geldi. Kılıçdaroğlu ve Erdoğan Toprak ile partinin önde gelenleri ön saflarda yer tuttu. Cenaze namazı kılındıktan sonra, Kılıçdaroğlu da tabutu omuzladı. Bir süre sonra da camiden ayrıldı. Kılıçdaroğlu’na partililer ve çok sayıda koruma görevlisi eşlik etti.

Taziye dileklerini ileten Umut Oran, “Erdoğan Toprak sevdiğimiz bir arkadaşımız. Acısını paylaşıyoruz. Aileye başsağlığı diliyoruz. Taktiri ilahi. Diyecek bir şey yok.” dedi.

Mustafa Balbay da, “Yunus Emre'nin ölüm üzerine çok güzel bir deyişi var. Doğrusu içeride biz cezaevini mezarlığı bir berisindeki yer diye değerlendirdik ve ölümle de çok barışıktık. Yunus Emre diyor ki; 'Hiç bilmeyiz kimde sıra?/Aramızda gezer ölüm/Halkı bostan eylemiş/ istediğini seçer ölüm/.' diyor. Anadolu halkının en güzel sözlerinden biri de derler ki; 'Allah sıralı ölüm versin' derler. Sıralı bir ölüm. Erdoğan Toprak kardeşimiz annesini kaybetti. Buraya hem Erdoğan Toğrak'a başsağlığı dilemek hem de hayat devam ediyor demek için geldik." ifadelerini kullandı.

Kazel Toprak, Zincirlikuyu Mezarlığı’na toprağa verildi.


CİHAN

Yorumlar