Erdoğan teröristlere ateş püskürdü

Çin'e ziyareti öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan teröristlere ateş püskürdü

Erdoğan teröristlere ateş püskürdü 

Çin'e ziyareti öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çin'in Devlet Başkanı Si Szinpinin daveti üzerine ülkeye resmi ziyarette bulundu.

ANS PRESS’in haberine göre, Recep Tayyip Erdoğan yolculuktan önce Ankara'da Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan son günlerde yaşanan terör olaylarının sona ermediğini, bundan sonra da devam edeceğini söyledi: "Biz olumsuz güçlüklere karşı her zaman mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu ülkede milli birliğimize gasp edenlerle sorunların çözümü ile ilgili görüşmeler yapmak mümkün değildir . Önemli olan, milli birlik beraberlik ve kardeşliği korumaktır. "

Teröristlerin hain saldırıları sırasında şehit olan kahramanlara rahmet dileyen Erdoğan, onların kanlarının yerde kalmayacağını, teröristlere gereken dersin verileceğini vurguladı: "Milletimizin geleceğini zorlaştırmak isteyen güçler arzularına ulaşamayacaklar. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Devlet üzerine düşen her şeyi yerine getirecektir. Türkiye milletimize karşı ihanet etmek isteyenlere karşı mücadele gücüne sahiptir.’’

Cumhurbaşkanı gazetecilerin sorularını da yanıtladı, ABD ile Türkiye-Suriye sınırında nötr bölgenin oluşturulması ile ilgili konuyla alakalı şunları söyledi: "Bu konuda ilk adım nötr bölgeyi yaratmaktır. Konu ile ilgili 22 Temmuz da Sayın Obama ile telefon görüşmesi sırasında ayrıntılı olarak ele alındı. Bizim milli güvenliğimizi tehdit eden unsurlara, teröristlere karşı mücadelemiz ABD tarafından destekleniyor. Nötr bölge oluşturulursa, Türkiye'ye yerleşen 1 milyon 700 bin Suriyeli mülteci kendi öz topraklarına yerleştirilebilir. "

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çin Halk Cumhuriyeti’nden sonra Endonezya’ya gidecek. Erdoğan’ı Sağlık , İletişim , Ekonomi , Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve iş adamları eşlik ediyor.

 

 

Yorumlar