Erdoğan, terör örgütü PKK’nın kaçırdığı çocukların aileleriyle görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütü PKK’nın kaçırarak dağa götürdüğü çocukların aileleriyle bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan aileler, Başbakan Erdoğan’ın, kendilerine, çocukların geri dönüşü...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, terör örgütü PKK’nın kaçırdığı çocukların aileleriyle görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütü PKK’nın kaçırarak dağa götürdüğü çocukların aileleriyle bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan aileler, Başbakan Erdoğan’ın, kendilerine, çocukların geri dönüşü için yasa hazırlığı içerisinde olduklarını söylediğini belirtti.

Aileler adına konuşan Adile Aksoy, “Başbakan önemli bir noktaya değindi. Yeni bir yasa üzerinde çalıştıklarını ve bunu dün akşam görüştüklerini, tatile girmeden Meclis'e sunacaklarını söyledi. Bu bizim için büyük azim oldu. Bundan sonraki adımların da somut adımlar atılacağını ifade etti. Çocukların geri gelmesi ve dönüş yasasıyla alakalı konuştu. Bunu Meclis'e sunacaklarını belirtti.” dedi.

PKK tarafından kaçırılan çocukları için Diyarbakır Belediyesi binası önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmak isteyen aileler, Ankara’ya geldi. İlk olarak Memur-Sen temsilcileriyle görüşen aileler, daha sonra AK Parti Genel Merkezi’ne geldi. Burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapan aileler, daha sonra Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile toplantıya devam etti. Ailelerle yapılan toplantıda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ve AK Parti Diyarbakır milletvekilleri de hazır bulundu.

Toplantı sonrası parti önünde basın açıklaması yapan aileler adına konuşan Erhan Eren, Başbakan Erdoğan’ın, annelerle tek tek ilgilendiğini ve notlar aldığını söyledi. Başbakan’ın söylemlerinin aileleri umutlandırdığını kaydeden Eren, “Annelerin 40 gündür devam eden eyleminde yürekleri yanan annelerin, yüreklerini su serpici şeyler söyledi. Bizi de umutlandırdı. Anneleri tek tek dinleyen Başbakan’ın yüzündeki çözüm noktasındaki somut pratik adımlarla ilgili emareyi gördük. Bunun için mutluyuz. Bu saatten sonra artık anneler daha umutlu bir şekilde, CHP’ye yürüyecekler. Anlattıkları şeyleri CHP’ye de anlatacaklar. Onlardan da çözüm noktasında somut adımlar atılması için bu noktada insiyatif almaları için çağrıda bulunacaklar. Anneler çok umutlandı. 40 gündür ilk defa umut verici bir gelişme oldu. Yüzleri güldü ve yüreklerine su serpildi. Buradan umutla ayrılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aile yakınlarından Adile Aksoy ise Başbakan'ın, konuyla ilgili yasa çıkarma hazırlığı içerisinde olduklarını anlattığını belirtti. Bunun kendileri için umut verici olduğunu kaydeden Aksoy, “Yeni bir yasa üzerinde çalıştıklarını ve bunu dün akşam görüştüklerini, tatile girmeden Meclis'e sunulacaklarını söyledi. Bu bizim için büyük azim oldu. Bundan sonraki adımların da somut adımlar atılacağını ifade etti. Çocukların geri gelmesi ve dönüş yasasıyla alakalı konuştu. Bunu Meclis'e sunacaklarını belirtti.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar