Erdoğan: Tek bir devletimiz var, paralel yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EXPO 2016 Fuarı açılışında yaptığı konuşmada, tek devletin olduğunu, paralele izin verilmeyeceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Tek bir devletimiz var, paralel yok
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada paralel yapılanmaya yüklenerek, "Tek devletimiz var öyle paralel falan değil" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: Antalya bir dünya şehridir. Dünyanın tüm güzelliklerini tüm zenginliklerini Antalya'da görmek mümkündür. 

Bugün EXPO'ya yeni raylı sistemle gideceğiz. Bu sistem rekor bir sürede tamamlandı. Antalya'yı bir şantiye alanına döndüğünü gördük. Belediye başkanıma teşekkür ediyorum. 

Modern şehirciliğin ne olduğunu, bunu kimin başaracağını Antalyalı bildiği için gereğini yaptı. 

Sağlık Bakanlığımızın, Turizm Bakanlığımızın yaptıklarını saymıyorum. Antalya değişimi, dönüşümü bizim zamanımızda yaşadı. 
EXPO 2016 Antalya ülkemiz ve şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Buradaki tüm birimler, bütün bahçeler Antalya'nın en büyük zenginlikleri olacak. Burası çevreciliğin merkezi olacak. 

EXPO 2016 Türkiye'nin dünyaya tanıtımında büyük katkı sağlayacak. 6 bin 300 kişilik Türkiye'nin en büyük kongre merkezi Antalya'da olacak. 
Bizim icrahatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. 

Vatan uğrunda ölen varsa vatandır. Uğrunda ölen yoksa tarladır tarla.

TEK BİR DEVLETİMİZ VAR

Bizim tek devletimiz var. Öyle paralel falan yok. 

Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet. Bu bizim ülkemizin temel taşıdır. Biz böyle yürüdük böyle yürüyeceğiz. 

İzmir'i dünya EXPO'su için aday gösterdik olmadı. Olimpiyatlar için defalarca aday olduk. Bir gün mutlaka olimpiyatları alacağız. Alamamamızın tek sebebi siyasidir. Başka sebebi yoktur. 

EXPO için 1,8 milyar lira yatırım yaptık. EXPO için yapılan tüm alanlar serginin bitiminde hizmete devam edecek. Bu yatırımın Antalya'mıza hayırlı olmasını diliyorum. 

Antalya'nın altyapısı için 4,3 milyar lira yatırım yaptık.

Yorumlar