Erdoğan: Taksim’e gelmeyin, güvenlik güçlerimiz kesin talimatı almıştır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi eylemlerinin yıl dönümünde Taksim’de toplanmak isteyen gurupları kesin bir dille uyardı. Erdoğan, “Açıklamalar yapıyorlar. Bu akşam saat 19.00’da bir araya geleceklermiş. Gezicileri Taksim’e çağırıyorlarmış....

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Taksim’e gelmeyin, güvenlik güçlerimiz kesin talimatı almıştır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi eylemlerinin yıl dönümünde Taksim’de toplanmak isteyen gurupları kesin bir dille uyardı. Erdoğan, “Açıklamalar yapıyorlar. Bu akşam saat 19.00’da bir araya geleceklermiş. Gezicileri Taksim’e çağırıyorlarmış. Buraya gelme gibi bir durumun içerisine girerseniz, kusura bakmayın! güvenlik güçlerimiz kesin talimatı almıştır. Gereği neyse A’dan Z’ye o yapılacaktır.” dedi.

Sultangazi Belediye’sinin yeni hizmet binası açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemleri için toplanmak isteyen guruplara kesin bir dille seslendi. Errdoğan, “Açıklamalar yapıyorlar. Bu akşam saat 19.00’da bir araya geleceklermiş. Geziciler Taksim’e çağırıyorlarmış. Buradan tüm halkıma sesleniyorum; bu oyuna gelmeyin! Bu safiyane bir çevrecilik eylemi değildir. Burada samimiyet yok. Burada Taksim’i anıtlaştırma noktasında attığımız ve atacağımız adımları engelleme yöntemleri vardır. Paralel yapı da bunlarla beraber hareket ediyor. Buraya gelme gibi bir durumun içerisine girerseniz, kusura bakmayın! güvenlik güçlerimiz kesin talimatı almıştır. Gereği neyse A’dan Z’ye o yapılacaktır. Geçen Taksim olaylarında olduğu gibi Gezi olaylarında olduğu gibi oralara gelemeyeceksiniz. Çünkü yasalara uymak zorundasınız. Bir yerde herhangi bir eyleme izin verilmiyorsa, buna uyacaksınız. Uymuyorsanız, devlet güvenlik için gereken neyse onu yapacaktır. Ondan sonra 'yok şöyle oldu yok böyle oldu' yok. Toplantı mı yapacaksın? Devlete bildirimde bulunursun. Biz nasıl gidip Yenikapı’da meydanda yapıyorsak gidip orada gösterini yaparsın. İstediğim yerde istediğim gibi yaparım yok. Neresi uygun görülürse orada yapacaksın. Burası yol geçen hanı değil.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar