Erdoğan Suriyeli gazetecilerle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi'nin Suriyeli gazeteciler heyetini Yıldız Mabeyn Köşkü'nde kabul etti

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan Suriyeli gazetecilerle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi'nin Suriyeli gazeteciler heyetini Yıldız Mabeyn Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Suriye'de yaşanan dram karşısında Türkiye'nin neler yaptığını özetleyen bir konuşma yaptığı kabulde, Suriyeli konukları da tek tek dinledi.

Türkiye'ye, Suriyelilere yardım eli uzatmasından dolayı müteşekkir olduklarını dile getirilen konukların da özellikle Suriye sınır bölgesinde gazeteci olarak yaşadıkları zorluklar ve sıkıntılar üzerinde durdukları öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, Suriye'de yaşanan trajedinin, tüm bölgeyi hatta tüm dünyayı etkilediğine dikkati çekti. 

Türkiye'nin halihazırda 2,5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk halkının "muhacir" konumundaki Suriyeli kardeşlerine "ensar" olma gayreti içinde olduğunu da söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suriyeli gazetecilerin bölgedeki çalışma koşullarına ilişkin zorluk ve sıkıntıları da not ettiği öğrenildi.

Kaynak: AA

Yorumlar