Erdoğan: Sen sahiplenmezsen Batı sahiplenir mi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin meselesinde Müslümanların sesiz kalmasına sert çıktı. Erdoğan, “Neredesin sen ey İslam dünyası? Senin canın yanmıyor mu, senin yüreğin parçalanmıyor mu? Diyoruz ki Batı niye susuyor? Sen Batıyı...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Sen sahiplenmezsen Batı sahiplenir mi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin meselesinde Müslümanların sesiz kalmasına sert çıktı. Erdoğan, “Neredesin sen ey İslam dünyası? Senin canın yanmıyor mu, senin yüreğin parçalanmıyor mu? Diyoruz ki Batı niye susuyor? Sen Batıyı bırak ya! sen kendi içinde ailenin mensupları bu işe sahiplenmezse diğerleri sahiplenir mi?” dedi.

Dolmabahçe Sarayı'nda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın öncülüğünde düzenlenen 'Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Filistin-İsrail meselesine değindi. Son zamanlarda yaşanan sıkıntılara işaret eden Erdoğan, “Çünkü olay artık farklı zemine doğru kayıyor. Lübnan, Ürdün bunun sıkıntısını yaşıyor. Yaşanan manzara ilahi kitap tarafından şiddetle yasaklanmıştır. Yer yüzündeki alim ve Müslüman kanaat önderlerinin bize ne oldu diye sormalarının vakti gelmiştir. 10 gündür İsrail Gazze'ye bomba yağdırıyor. 500 tonu bulmuştur yağdırdığı bomba. 220'den fazla Gazzeli masum hayatını kaybetti. 2 bin kadar masum bombalardan yaralandı. Bunu ilk kez yaşamıyoruz. 1948 yılından bu yana özellikle de mübarek Ramazan aylarında bu sistematik soykırım girişimine şahit oluyoruz. Dünya ölenler Filistinli olduğu için hiç sesini çıkarmıyor. Birleşmiş Milletlerin sesini duyuyor musunuz? Göstermelik bir şeyler yapılıyor. İcrai bir şey var mı? Yok. Birleşmiş Milletler niye kuruldu? Dünya barışı için. Böyle bir şey yapabiliyor mu? Dünya barışına katkısı var mı? Ne işe yarıyor? Sadece onların gizli amacı neyse ona hizmet ediyor. Birleşmiş Milletler barışa hizmet edebilecek bir yapıda değildir. Çünkü orada dünya Müslümanlarının bir tane temsilcisi yok. Suriye meselesinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden karar çıkabilir mi çıkamaz. Rusya, Çin hayır dedi bitti. Dünyayı, batıyı suçlamak işin en kolay tarafı. Batı susarken maalesef İslam dünyası da seyrediyor.” diye konuştu.

Bir hafta önce Cidde'de İslam İşbirliği Teşkilatı'nın toplantısından söz eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu toplantıya üst düzey diyebileceğimiz 3 ülke vardı. Ben Başbakan yardımcım Emrullah beyi gönderdim. Katar da dış işlerinden temsilci gönderdi. Filistin bakan düzeyinde temsil edildi. Böyle önemli bir konuyu ne kadar değer verildiğini gösteriyor. Neredesin sen ey İslam dünyası. Senin canın yanmıyor mu, senin yüreğin parçalanmıyor mu? Diyoruz ki batı niye susuyor? Sen batıyı bırak ya sen kendi içinde ailenin mensupları bu işe sahiplenmezse diğerleri sahiplenir mi? Filistin'de yaşanan bir mezhep çatışması olmadığı için, bir Şii Sünni çatışması olmadığı için oradaki can alıcı mesele maalesef İslam dünyasının da ilgisini çekmiyor. İşte burası yaralayıcı. Oysa hepimiz biliyoruz ki Filistin’de bizim çocuklarımız yavrularımız ölüyor. Müslümanların izzeti şerefi ölüyor. Bizim için önemli olan Rabbimizin rızasını kazanmaktır, kulların rızasını değil.”

Filistin olayından memnun olan İslam ülkeleri olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Çünkü memnun olmasalar onlar da müdahil olurlar. Biz Filistin’in 1948’den beri yaşadığı çile için kıvranırken ardından Afganistan çıktı. Lübnan eklendi. Buraya Irak eklendi. Irak’a Suriye, Mısır, Somali , Açev, Myammar eklendi. Filistin meselesinde İslam dünyası dik dursa belki Afganistan'daki olaylar olmayacaktı. Filistin’e karşı duyarsızlık artık hepimizi boğma noktasına gelmiş bir tehlikeye dönüşüyor.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar