Erdoğan: Sayın Gül'ü Tenzih Ederim

Erdoğan, 'Çankaya'da oturup imza atan cumhurbaşkanlarına alışmışlar, Sayın Gül'ü tenzih ederim, Biz yan gelip yatan bir cumhurbaşkanı olmayacağız demiştik' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Sayın Gül'ü Tenzih Ederim

Erdoğan Gaziantep'te yaptığı konuşmada; 'Bunlar Çankaya'da oturup imza atan cumhurbaşkanlarına alışmışlar, öyle devam etsin istiyorlar. Kusura bakmasınlar Sayın Gül'ü tenzih ederim, 'Biz taraf gelip yatan bir cumhurbaşkanı olmayacağız dedik' izahatsında bulundu.

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'teki toplu açılış ve ana atma töreninde konuştu.

Erdoğan'ın izahatlarından satırbaşları:

Muhacirlere sahip çıkarak siz gönüllerde taht kurdunuz. Her gittiğim yerde Gaziantep'i anlatıyorum. Türkiye'de bir takım siyasiler utanmadı bir katili Esed'i ziyaret edebiliyorsa yurdumuzda hala nelerin olduğunu iyi düşünmemiz lazım. Kimlerin olduğunu düşünmemiz lazım. Zulme rıza zulümdür. Zalimlerin birlikte yer alanlar da zalimdir. Bir gün şartlar değişecek. Bağrınıza bastığınız o kardeşler Suriye'de size sevgilerini gönderecekler, bizi yalnız koymadılar diyecekler.

'SAYIN GÜL'Ü TENZİH EDERİM'

Muhalefet çıkmış cumhurbaşkanının meydanlarda ne iyi mevcut diyorlar. Bunlar Çankaya'da oturup imza atan cumhurbaşkanlarına alışmışlar, öyle devam etsin istiyorlar. Kusura bakmasınlar Sayın Gül'ü tenzih ederim, 'Biz taraf gelip yatan bir cumhurbaşkanı olmayacağız' dedik. Bizi bu makama ulus gönderdi. 'Dünya kazan biz kepçe olacağız' dedik ve böyle yürüyoruz.

'DOĞRU YOLDAYIZ DEMEKTİR'

Konuşmamızdan keyifsiz oluyorlar. Eğer muhalefet keyifsiz oluyorsa doğru yoldayız ne demektir. Onların alkışladığı gün benim kendimi denetim etmem lazım, bir yanlışlık mevcut demektir. Bugün Şayet burada ayaktaysak sizlerin sayesindedir. Türkiye aşırı mühim bir dönemden geçiyor. Biz kendi çevremizde şuandaki bu şeklinde tabloyu istemedik istemiyoruz.

Suriye'de kendi halkına zulm eden bir acımasız var. Türkiye'den bazıları de gidiyor, bunları kutlama ediyor.

2 milyon sığınmacıya hizmete devam ediyoruz. Şu ana kadar 5.5 milyar dolar harcandı.

'YERİ GELDİ KAN KUSTUK'

Yeri geldi kan kustuk. Baldıran zehri içtik. Boğazımıza düğümlenenleri yuttuk. Milletimizin geleceği için sabrettik. Şimdi sürecin yeni bir etabına geldik. Biz gene sabrediyoruz. Onlara karşın bu süreç bir yerlere geldi. Süreç buraya geldiyse en iri hisse sağ duyusu kaybetmeyen milletimize aittir.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar