Erdoğan rest çekti: İspatlarsan istifa edeceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gittiği her toplantıda 'fesih' iddiasını tekrarlayan Kılıçdaroğlu'na istifa restinde bulunarak, "İspatlarsan Cumhurbaşkanlığından istifa ederim" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan rest çekti: İspatlarsan istifa edeceğim

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 16 Nisan’da referanduma gitmesi planlanan anayasa değişikliğinde Cumhurbaşkanı’nın Meclis’i fesih yetkisi olmadığını söyleyerek “Ey Kılıçdaroğlu, sen bunu ispat edersen ben cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim” dedi.

Erdoğan, Büyükçekmece'de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Benim bakanımı oraya sokmayacaksın, arabanın içine mahkum edeceksin, ondan sonra demokrasiden bahsedeceksin, şimdi devran değişiyor.

Rehavete kapılmayacağız, çok çalışacağız. Bunlarda inanç özgürlüğü yok. Bizim camilerimizi yakanlar, yıkanlar bunlar.

Kinleri, nefretleri o derece arttı ki terör örgütleri ile aynı safta yer almaktan çekinmiyorlar.

Avrupa Birliği'nde PKK'yı terör örgütü ilan ediyorlar. Sonra İsviçre'de, Hollanda'da, Almanya'da onlarla birlikte yürüyorlar. İsviçre Parlamentosu önünde pankart asmış, şakağıma silah dayamışlar. Rabbim'in bana verdiği ömrü değiştirmeye sizin gücünüz yetmez. Biz bu yola kefenimizle çıktık, yürüyoruz.

Bir devletin Cumhurbaşkanı'nı gözünüzün önünde tehdit edecekler, yazıklar olsun size. Bunun adı terör örgütüne yardakçılık yapmaktır.

Türkiye'ye karşı sergilenen faşist tavırlar, Batı'yı eski karanlık günlerine götürüyor. Yapılan faşizm ise buna faşizm denilmesinden kimse rahatsızlık duymasın. Batılılara diyorum ki, müslümanlara karşı ön yargılarınızdan vazgeçin ve samimi uyarılarımıza kulak verin.

18 maddelik anayasa değişikliği teklifini okumamış olanların, bu ülkenin idaresine talip olmaları mümkün mü? Bir rejim değişikliği söz konusu değil. Sadece hükümet sistemi değişikliği. Cumhurbaşkanı ile başbakan kavga etmesin diye bunu değiştiriyoruz.

2001 yılındaki Sezer-Ecevit kavgasının sonuçları vahim oldu. 2007 yılına kadar biz de çok çektik. Ülkemizin geçmişteki önemli bir sıkıntısı da koalisyonlardır. Bugüne kadar 48 hükümet kuruldu, buradan istikrar çıkar mı?

Yeni sistemde hükümet Meclis'te değil, sandıkta kuruluyor, millet kuruyor. Anladın mı Kılıçdaroğlu? Bu ülkede yüzde 15 oy alana, hatta arkasında partisi olmayan isme bile hükümet kurma görevi verildi. Pazarlıklar dönemi sona eriyor.

İstanbul'u CHP'li belediyeden aldık. Suyumuz var mıydı? Hava kirliliği almış başını gidiyordu. O gündür bugündür susuzluk yok. Çöp dağlarını kaldırdık. 4 buçuk sene belediye başkanlığı, 12 yıl başbakanlık, 2 buçuk yıl cumhurbaşkanlığı yaptım. Kılıçdaroğlu ne biliyorsa anlatsın. Her şeyimiz ortada.

Cumhurbaşkanı, muhtar görevden alamaz. Asla böyle bir yetkisi yok. Ey Kılıçdaroğlu, yalan söyleme. Yalancının mumu 16 Nisan'a kadar yanar. Şu ana kadar 16 bin muhtarımızı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladım. Hedef 55 bin muhtarımızı ağırlamak.

Muhalefet adı altında yata yata siyaset yapma devri bitiyor. Bundan sonra çalışan, üreten kazanacak. Biz ürettik, çalıştık. Sağlıkta reform yaptık. Şu anda Türkiye'de hastanenin olmadığı il yok, ilçelere dahi hastane yapıyoruz. Helikopter, jet, paletli ambulanslar var artık.

Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i fesih yetkisi yok, tamamen yalan. Ey Kılıçdaroğlu, sen bunu ispat edersen ben cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim.

Yorumlar