Erdoğan: Rehineler bırakılsın sonra değerlendirmeyi yapacağım

AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayip Erdoğan, IŞİD tarafından rehin alınan konsolosluk görevlilerine ilişkin, “İnşallah alıkonulan personelimizi oradan çıkardığımızda gerek içeriye, gerek dışarıya tüm değerlendirmelerimizi...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Rehineler bırakılsın sonra değerlendirmeyi yapacağım

AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayip Erdoğan, IŞİD tarafından rehin alınan konsolosluk görevlilerine ilişkin, “İnşallah alıkonulan personelimizi oradan çıkardığımızda gerek içeriye, gerek dışarıya tüm değerlendirmelerimizi yapacağız.” dedi.

10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimi kapsamında AK Parti'nin adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa’da katıldığı mitingin ardından iftar yemeğine katıldı. Şanlıurfa Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin Rabia meydanında ortak düzenlediği iftar yemeğine katılan Erdoğan, burada bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanlığı için oy isteyen Erdoğan, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere dikkat çekti. Serbest kalan rehine şoförlere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Erdoğan, IŞİD’in el koyduğu TIR’larında biran önce bırakılmasını istedi.

Irak Şam İslam Devleti(IŞİD) tarafından rehin alınan konsolosluk görevlileri ile ilgili Erdoğan, rehinelerin serbest bırakılmasının ardından gerekli değerlendirmede bulunacağını anlattı.

Erdoğan, şöyle devam etti; “Durum nezaketi ve hassasiyeti nedeniyle Musul'daki olaylarla ilgili değerlendirmelerde her zaman dikkatli olduk. Muhalefet ve malum medya, adeta Musul'daki vatandaşlarımızın başına birşey gelsin de hükümet yıpransın diye ellerinden gelen sorumsuzluğu sergiliyorlar. Elbette bizler de milletimiz de bu sorumsuzluğu, insanlık dışı, vicdan dışı tahrikleri not ettik, not ediyoruz. İnşallah alıkonulan personelimizi oradan çıkardığımızda gerek içeriye, gerek dışarıya tüm değerlendirmelerimizi yapacağız. Serbest bırakılan şoförlerimizin ekmek tekneleri olan kamyonlarının, tırlarının bir an evvel ülkemize teslim edilmesini istiyoruz, bekliyoruz. Bununla ilgili girişimlerimiz de devam ediyor.”

Öte yandan, bir sorununu Erdoğan’a iletmek isteyen bir vatandaş korumalarca engellendi. Erdoğan’a yaklaşamayan vatandaş korumalara sitem etti. Bunun üzerine iki koruma vatandaşı uzaklaştırdı.

CİHAN

Yorumlar