Erdoğan: Polis teşkilatının birliğini zedeleyen adımlar bizi rahatsız ediyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Polis teşkilatının 169. kuruluş yılı nedeniyle İstanbul’da verilen resepsiyona katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Polis teşkilatının birliğini zedeleyen adımlar bizi rahatsız ediyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Polis teşkilatının 169. kuruluş yılı nedeniyle İstanbul’da verilen resepsiyona katıldı. Polis teşkilatının birlik ve beraberliği korumak zorunda olduğunu belirten Erdoğan, “Polis teşkilatımızın birliğini beraberliğini parçalamaya yönelik adımlar siyaseten bizi rahatsız ediyor. Buraların birliği beraberliği bozulursa, ülkemizin güvenliği tehdit altındadır.” dedi.

Türk Polis Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıl dönümü, Polis Eğitim Kongre Merkezi’nde verilen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, çok sayıda iş adamı, sanatçı ve emniyet teşkilatı mensupları katıldı.

Resepsiyona saat 22.00 sıralarında katılan Erdoğan, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Emniyet mensuplarının gününü kutlayan Erdoğan, birlik ve berberlik çağrısı yaptı. Erdoğan, “Bu resepsiyonda Türkiye’de birlik ve beraberliğin, dayanışmanın en güzel örneklerini vermek suretiyle bir araya geldik. Bugün İçişleri Bakanım, Emniyet Genel Müdürümüz, birlikte bir heyetle ziyaretimize gelmişlerdi. Kendileriyle gündüz bir arada olduk. Bilgilendirme yaptık. Nereden nereye nasıl geldik, bunları aramızda konuştuk. İçişleri Bakanım Ankara’da da bir resepsiyona katıldı. Daha sonra benim de İstanbul resepsiyonuna katılacağımı öğrenince beraber geldik. Tabi kolay değil 169 yıl. Bütün engeller, bütün tehditler karşısında en azından son 32 yıl Türkiye’nin terör mücadelesi içerisinde... Emniyet teşkilatımızın TSK ile dayanışma içerisinde, insanımızın canını malını korumak üzere, bu sürede bir çok şehitlerimiz oldu. Tüm şehitlerimize Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Mekanları cennet olsun diyorum. Hayatta olan gazilerimize de yine Rabbimden şifalar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Emniyet ve TSK mensuplarının karşılaşacağı tehlikelerden bahseden Erdoğan, “Zaman zaman medya organları bu ifadeyi eleştiriyor. Bu mesleğe giren her an ölümle, yani şehadet makamı ile de, gazilikle de karşı karşıyadır. Aynı şey silahlı kuvvetlerimiz için de geçerlidir. Bu normal alışılmış bir meslek değil. Zaten bu iki mesleğin de kutsiyeti oradan geliyor. Bunu sağa sola çekmenin de hiçbir anlamı yok. Polis teşkilatımızın içerisinde olanlara, TSK içerisinde olanlara bakışımız da budur.” ifadelerini kullandı.

Bütün meselenin birliği beraberliği zedeleyecek bazı adımlar atılması olduğunu ileri süren Erdoğan, “O yüzden polis teşkilatımızın birliğini beraberliğini parçalamaya yönelik adımlar siyaseten bizi rahatsız ediyor. Çünkü biz onlara sıcak bakamayız. Buraların birliği beraberliği bozulursa ülkemizin güvenliği tehdit altındadır. Ulusal güvenliğimizi tehdit edecek her adıma karşı bilinçli olmaya mecburuz. Bu adımı birlikte atmaya mecburuz.” dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye son 12 yılda 230 milyar dolardan 820 milyar dolar milli gelire yükselebilmiş ise ve şu an 12 senede G 20, yani dünyanın en büyük 20 ülkesinden biri olmuşsa, o hazmedemeyenlere karşı en güzel cevabı birlikte vereceğiz. Bu teşkilatın parçalanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bugün arkadaşlarıma da söyledim. Biz, bundan böyle de polis teşkilatımızı aynen silahlı kuvvetlerde olduğu gibi her yönü ile güçlendirmeye devam edeceğiz. Madden, manen. Bugüne kadar bir başbakan olarak ne istendiyse gerek örtülüden gerek normal bütçeden her zaman emniyet teşkilatımıza da silahlı kuvvetlerimiz de destek vermiş bulunuyoruz. Çünkü burası güçlü olmak zorunda. Her türlü fiziki şartları da geliştirmek durumundayız. Eksiklerimiz var, bunları da süratle gidereceğiz. Bugün onları da konuştuk. En kısa zamanda onların da adımlarını atacağız.”

Erdoğan, daha sonra İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Mutlu ve Emniyet Müdürü Altınok ile pasta kesti. Salondan ayrılırken de kendisini bekleyen çocuklara hediye dağıtan Erdoğan, onlarla fotoğraf çekildi. CİHAN

Yorumlar