Erdoğan: Partinin başına Ahmet, Mehmet gelmiş tartışmasını yapmak saygısızlıktır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin geleceği konusunda kaygılanmanın gereksiz olduğunu söyledi. Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı için adayımız her kim olursa olsun, kaygılanacağımız en son şey AK Parti’nin geleceğidir. Partinin başına...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Partinin başına Ahmet, Mehmet gelmiş tartışmasını yapmak saygısızlıktır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin geleceği konusunda kaygılanmanın gereksiz olduğunu söyledi. Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı için adayımız her kim olursa olsun, kaygılanacağımız en son şey AK Parti’nin geleceğidir. Partinin başına Ahmet gelmiş, Mehmet gelmiş bunun tartışmasını yapmak davaya ve harekete karşı büyük saygısızlıktır.” dedi.

Partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Başbakan Erdoğan, AK Parti’nin geleceğiyle ilgili endişe duyanlara sert çıktı. Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı için adayımız her kim olursa olsun, kaygılanacağımız en son şey AK Parti’nin geleceğidir. AK Parti şahıslarla değil ilkelerle, sınırları belli politikalarla ve dava şuuruyla var olan ve var olacak bir partidir. Partinin başına Ahmet gelmiş, Mehmet gelmiş bunun tartışmasını yapmak davaya ve harekete karşı büyük saygısızlıktır. Bizler şahısların peşinde mi gidiyoruz? Şahıs dediğiniz nedir ya? Hepimiz ölümle mukayyetiz. Bugün Tayyip Erdoğan var. Bir an sonraya garantim var mı? Allah korusun eyvallah da, her an ölümle baş başayız. Nice insanlar görüyoruz eve bir telefon alıyoruz eve giderken kalp krizinden ölmüş. Olur mu olur. O dava devam ettiği sürece siz o arkadaşınıza o liderinize saygıyı göstermiş olursunuz. Eğer sahiplenmiyorsak kusura bakmayın orada başka tezgahlar var demektir. Orada başka oyunlar oynanıyor demektir. Önce bunu aşmamız gerekir. AK Parti tek adam partisi değildir. Kim diyorsa ki, ‘Ben olmazsam dava olmaz’ o büyük bir kibrin, gururun içindedir. Biz bu tartışmalara asla tenezzül etmeyecek prim vermeyecek bir kadroyuz. Sadece şu salonda bile görev verildiğinde canından vazgeçmek pahasına o görevi yerine getirecek yüzlerce arkadaşımız var.” diye konuştu.

Davalarının insanlık ve bir Türkiye davası olduğunu ileri süren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Şunu herkesin bilmesini isterim. Elde ettiğimiz zaferlerin ve başarıların altında şu ilke yatıyor. Biz siyaseti tavırsız dengecilikle yapmadık. Plan yaparken proje yaparken öncelikle vicdanımızın sesine baktık. Siyasetine vicdanını değil dengeleri hakim kılmak bizim dava şuurumuzda olmadı olmayacak. ‘Efendim dengeler’ deniyor. Batsın dengelerin senin. Dengeler uğruna yüzbinler ölüyor hala denge diyorsun. Teraziyi elinde tutanlar Suriye’ye ses çıkarıyor mu? Irak’a ses çıkarıyor mu? Olanlar ortada. Biz 80 vatandaşımızın içinde bir tanesi yara almasın diye uğraşırken bu ülkede sırtında küfeyle dolaşmayanlar gerekirse operasyon diyor. Kurtarırken bir kaçı ölecek olursa hesabını nasıl vereceğiz? CHP, MHP’nin böyle bir derdi yok. Operasyon yapma gücüne de sahibiz.”

CİHAN

Yorumlar