Erdoğan: Paralel yapı paramparça olmuştur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülen grubuyla ilgili yaptığı konuşmada, 'Paralel yapı yaptığı ihanetin ortaya çıkmasıyla paramparça olmuştur' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Paralel yapı paramparça olmuştur
Cumhurbaşkarı Recep Tayyip Erdoğan, "Paralel devlet yapılanması adı verilen ihanet çetesinin akıbetini hep birlikte gördük, görüyoruz. Bir dönem neredeyse her alanda ülkemizin en büyük, en güçlü, en yaygın sivil toplum kuruluşlarını bünyesinde toplayan paralel yapı, ihanetinin ortaya çıkmasıyla sırça bir köşk gibi paramparça olmuştur." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldiği iftarda yaptığı konuşmada, Ramazan ayının yarısının geçildiğini belirterek, Ramazan Bayramına da aynı aşk ve heyecanla kavuşturması dileğinde bulundu. 

STK'larının çok büyük bölümünün faaliyetlerini yakinen bildiğini belirtenErdoğan, eğitimden sağlığa, hukuktan insan haklarına, çocuklara sahip çıkmaktan yoksullara yardım etmeye kadar geniş alanda inşa ve ihya faaliyeti yürüten STK'lara şahsı ve milleti adına şükranlarını ifade etti. 
Herşey gibi sivil toplum kuruluşlarının da insanla var olduğuna dikkati çeken Erdoğan, bu hayır müesseselerinin kurulmasında, büyümesinde, faaliyetlerinde emeği olan herkese teşekkür etti. 
Türkiye'de STK'ların, devlete, hükümete rağmen hatta onlara karşı çalışan kurumlar olarak görüldüğünü vurgulayan Erdoğan, "Devletle millet arasındaki kopukluğun bir tezahürü olan bu yanlışı geçtiğimiz 14 yılda verdiğimiz mücadeleyle büyük ölçüde ortadan kaldırdık. Tamamen bitti diyemem, hala birçok engeller ne yazık ki var." diye konuştu.

Bugün devlet millet kaynaşmasının en güzel görüldüğü alanların başında sivil toplum faaliyetlerinin geldiğini belirten Erdoğan, "Milletimizin tüm renklerini, tüm birikimini, tüm zenginliğini, gerçek potansiyelini ortaya koyan sivil toplum kuruluşlarımızla kamu kurumlarımız artık el ele omuz omuza faaliyet gösteriyorlar. İllerimizde valiliklerimiz, ilçelerimizde kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, bakanlıklarımızın oralardaki temsilcisi olan kurumlar sivil toplum kuruluşlarımızın en büyük yardımcılarıdır, öyle olmak zorundadır. Çünkü sivil toplum kuruluşlarımızın herbiri kamu yararına çalışan yani millete hizmet eden, bunu da meccanen yapan kuruluşlarımızdır. Bu bakımdan her türlü desteği, her türlü teşviki sonuna kadar hak ediyorlar." değerlendirmesinde bulundu. 

"Sivil toplum kuruluşu görüntüsü altında ülkesine ve milletine düşmanlık eden yapıların elbette var" ifadesini kullanan Erdoğan, "Milletimiz kimin hayrına çalıştığını, kimin de şer işler peşinde olduğunu görüyor, bunun takdirini de çok iyi yapıyor. İşte Paralel Devlet Yapılanması adı verilen ihanet çetesinin akıbetini hep birlikte gördük, görüyoruz. Bir dönem neredeyse her alanda ülkemizin en büyük, en güçlü, en yaygın sivil toplum kuruluşlarını bünyesinde toplayan Paralel Yapı, ihanetinin ortaya çıkmasıyla, sırça bir köşk gibi paramparça olmuştur." şeklinde konuştu.
Bugüne kadar devletle, güvenlik güçleriyle, adaletle başı dara düşen sivil toplum kuruluşlarına milletin sinesinin güvenli liman olduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Ama milletimiz Paralel Yapıyı, sinesine yaklaştırmamış, temsilcileriyle de arasına mesafe koymuştur. Akıl, vicdan ve ahlak sahibi herkes için bu tablodan çıkartılacak çok büyük dersler vardır. Milleti kandırdığını sanan aslında kendini kandırır, millete sırtını dönen aslında kendi varlığına sırtını dönmüş olur. Çünkü sivil toplum faaliyetleri Allah rızası için ve millete, insanlığı hizmet amacıyla yapılır. Başka bir niyet varsa yapılan işin adı sivil toplum faaliyeti olmaz. Kimsenin kendi ticaretine de kendi ihanetine de kendi enaniyetine de bu kuruluşları alet etmeye hakkı yoktur. Aksi bir tutum herşeyden önce Gayretullah'a dokunur. Rabbim bizi yalnızca rızası için çalışan kullarından eylesin." ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar