Erdoğan: Onlardan teşekkür beklemiyoruz ama hukuk mücadelesini bilsinler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balyoz Darbe Planı Davası’ndan tutuklu bulunanların Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararla cezaevinden çıkmalarını değerlendirdi. Erdoğan, “Şu anda 230’u aşkın insan Anayasa Mahkemesi’nin bireysel başvurudan...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Onlardan teşekkür beklemiyoruz ama hukuk mücadelesini bilsinler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balyoz Darbe Planı Davası’ndan tutuklu bulunanların Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararla cezaevinden çıkmalarını değerlendirdi. Erdoğan, “Şu anda 230’u aşkın insan Anayasa Mahkemesi’nin bireysel başvurudan hareketle malum hepsi dışarı çıktı değil mi? CHP, MHP şu, bu falan hepsi bakıyorsunuz havalara girmişler. 2010 referandumunda evet oyları yüzde 58 ile sandıktan çıkmasaydı bugün bunlar çıkabilecek miydi? 2010 referandumuna hayır diyenler şu anda evet oylarının neticesini aldılar." dedi. Erdoğan, Balyoz davasında dışarı çıkanlardan teşekkür beklemediklerini belirterek, hukuk mücadelesinin bu ülkede kimler tarafından verildiğinin bilinmesi yeterli olur diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Erdoğan, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının, bulundukları ülkelerde oy kullanabileceğini belirterek, "Uzun bir mücadelenin ardından yurt dışındaki vatandaşlarımıza bulundukları ülkelerde oy kullanma hakkını teslim ettik. Yurt dışındaki vatandaşlarımız bulundukları ülkelerde, belirli yerlere kurulacak sandıklarda artık oylarını kullanabilecek. Bunu da ilk kez cumhurbaşkanlığı seçiminde tecrübe edecekler. İnşallah cumhurbaşkanlığının halk tarafından seçileceği bu seçimlerde, ilk kez böyle bir tecrübe yaşanırken, yurt dışındaki vatandaşlarımızın da demokratik haklarını kullanmaları, bulundukları yerlerde bunu ilk kez tecrübe etmeleri, milli iradenin tecellisi bakımından inanıyorum ki sandığın çok daha güçleneceği bir seçim olacaktır." diye konuştu.

Balyoz Darbe Planı Davası’ndan tutuklu bulunanların serbest kalmasıyla ilgili, değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Şu anda 230’u aşkın insan Anayasa Mahkemesi’nin bireysel başvurudan hareketle malum hepsi dışarı çıktı değil mi? CHP, MHP şu, bu falan hepsi bakıyorsunuz havalara girmişler. 2010 referandumunda evet oyları yüzde 58 ile sandıktan çıkmasaydı bugün bunlar çıkabilecek miydi? 2010 referandumuna hayır diyenler şu anda evet oylarının neticesini aldılar. Bunu iyi görmek lazım. Bu ne demektir. Biz işte bu ülkenin huzuru için çalışan partiyiz. Onlar huzursuzluk için çalışanlar. Hayır dediler. Her türlü şeyi yaptılar. Biz bireysel başvuru hakkını getirdik. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitselerdi böyle bir netice alabilirler miydi? Hayır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, lehlerinde bile karar verse biz Türkiye olarak belli bir bedel öderiz yine orda kalmaya devam ederler. Yani içerden çıkamazlardı. Şimdi hepsi içeriden çıktı mı çıktı. Bakın biz şu anda onlardan teşekkür bile beklemiyoruz ha. Ama bu ülkede hukuk mücadelesini kimlerin verdiğini bilsinler o yeter. Kalkıyor işte birileri açıklama yapıyor. İşte bu ülkede bu ülkede bir Anayasa Mahkemesi’nin, Ağır Ceza Mahkemeleri’nin olduğunu gördük diyorlar. Hepsi iyi güzel de bu mevcut siyasi iktidarın 2010 referandumundaki halkıyla bütünleşerek aldığı yüzde 58’i niye görmüyorsun? Önce onu gör. Size bu imkanı getiren ve o yüzde 58 ve zemini hazırlayan AK Parti’dir. Türkiye’de iktidarın ve parlamentonun yolu isteyen herkese açıktır. Her türlü vesayetin sona ermesi, sadece AK Parti’ye değil, CHP, MHP, HDP ve diğer tüm partilere özgürce siyaset yapma imkanı ve alanı inşa etmiştir. Gerçek manada siyaset yapan plan proje üreten milletin takdirine mazhar olabilir.”

CİHAN

Yorumlar