Erdoğan, Obama ile telefonda görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, Obama ile telefonda görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konuların ele alındığı belirtildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Obama, bu görüşme vesilesiyle, Türkiye - ABD arasında karşılıklı saygı esasına dayalı güçlü bir ikili ilişki bulunmasına değer verdiklerini vurgulamış ve Türkiye’nin olumlu katkılarla dünyada liderlik sergileyeceğine ilişkin inancını ifade etmiştir. Başbakanımız ve Obama, Şam rejiminin baskıcı politikaları neticesinde Suriye’de ortaya çıkan terörizme karşı mücadele konusunda yakın işbirliğinin gerekliliği, bu ülkede yaşanan krize son verecek bir siyasi çözüm bulma çabalarını sürdürmenin herkesin ortak maslahatına olacağı hususlarında mutabık kalmışlardır."

"İki lider, Irak çerçevesinde, enerji meselesiyle ilgili olarak Bağdat ve Erbil’in ortak bir zeminde buluşmalarının teşvik edilmesi konusunu da ele almışlardır. Başbakanımızın Kıbrıs sorununun çözümü için müzakerelerin yeniden başlamasını sağlama konusundaki rolü, Obama tarafından şükranla karşılanmıştır. Başbakanımız, Barış Kartalı Boeing 737 uçağının Türk Hava Kuvvetleri envanterine katılmasının Cuma günü bir tören eşliğinde gerçekleşeceğine dikkati çekmiştir."

"İki lider, görüşme sırasında, İsrail ile normalleşme sürecinin kısa sürede neticeye bağlanmasının önemi konusunu da ele almışlardır. Başbakanımız ve ABD Başkanı Obama, dünya ekonomisinin güçlü, sürdürülebilir ve dengeli bir büyümeye ihtiyacı olduğu, para piyasalarını hukuk çerçevesinde güvence altına alacak sağlıklı politikaların önem taşıdığı, öngörülebilir bir yatırım ortamı sağlanması gerektiği, ikili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi hususlarında da görüş teatisinde bulunmuşlardır." CİHAN

Yorumlar