Erdoğan: Muhalefet liderleri İsrail’i kınamıyor

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendileri dışındaki diğer partilerin İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınamadığını iddia etti. Erdoğan, önceki mitinglerinde olduğu gibi yine gerçek olmayan haberler...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Muhalefet liderleri İsrail’i kınamıyor

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendileri dışındaki diğer partilerin İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınamadığını iddia etti. Erdoğan, önceki mitinglerinde olduğu gibi yine gerçek olmayan haberler üzerinden basına eleştiriler yöneltti.

Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Gökdere Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Erdoğan, şöyle konuştu: “Bu Ramazan, maalesef Filistin’de acı haberleri aldığımız bir Ramazan. Terör devleti İsrail günlerdir Gazze’yi bombalıyordu. Şimdi kara harekatına başladı. Çoluk-çocuk ve kadın olmak üzere 240’dan fasla masum son haftada şehit edildi. 2 binden fazla masum yaralandı. İsrail okulları, hastaneleri, camileri acımasızca vurmaya devam ediyor. Ortadoğu’daki bu insanlık dışı saldırı devam ederken ne yazık ki dünya susuyor, İslam ülkeleri susuyor. Bizim de Gazze için sesimizi yükseltiyor olmamızdan birileri ciddi manada rahatsız oluyor. İstiyorlar ki biz de sesimizi çıkarmayalım. Ama biz Türkiye Cumhuriyet devletiyiz, biz şurada Osmangazilerin, Orhangazilerin, Yıldırım Beyazıtların torunlarıyız. Herkes susar biz susmayız.”

"YENİ BİR HAÇLI İTTİFAKI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Bazı dünya liderlerinin İsrail’in saldırılarıyla ilgili açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, şunları kaydetti: “Dünyada bazı liderler acayip, garip açıklamalar yapıyor. Biri diyor ki İsrail savunma hakkını kullanıyor, bir başkası aynı şeyi söylüyor. Bu nasıl savunma hakkı ki bunlardan kimse ölmüyor, Filistinliler ölüyor. 240 tane yaşlı, kadın çocuk öldü, nasıl olur da bunları söylersin. Filistin'den roket atılıyormuş, ne oluyor, bir kişi ölmüyor. Hepsi oyun, hepsi numara. Bunlar samimi değil, dürüst değil. Yeni bir haçlı ittifakı ile karşı karşıyayız. Bu çok yanlış bir gidiş. Batıya sesleniyorum, bu dürüst bir yaklaşım değil. İnanıyorum ki bu yaklaşım sizi de vuracaktır. İşte buyurun Ukrayna'da Malezya uçağı vurularak indirildi. Uçaktaki yolcuların yaklaşık 160 tanesi Hollandalıydı. Bu nasıl bir yaklaşımdır, bu nasıl bir anlayıştır. Hani dünya barışı için koşacaktır, hani dünya barışına çalışacaktın. Bunlar ben güçlüyüm, istediğim gibi vururum diyenlerden. Biz de diyoruz ki siz bu gücünüzü bir yere kadar kullanacaksınız. Ama unutmayın bütün tuzakların üzerinde çok daha büyük bir tuzak var, o tuzak da bir gün sizi vuracaktır. Bizim Gazze’yi savunmamızdan bazıları rahatsız. Pensilvanya’nın uşakları rahatsız. Pensilvanya’nın yayın organlarında İsrail aleyhine bir yazı bir yayın görüyor musunuz? Bunlar Mavi Marmara'da aynı şey yaptılar. Çünkü bunlar İsrail destekli bir hareket. CHP Genel Müdür İsrail aleyhine bir şey söyleyebildi mi. MHP lideri Filistin için cesur bir cümle kurabildi mi. Ortak adaylarına bak sadece ortada top çeviriyor.”

Ekmeleddin İhsanoğlu’nu kastederek, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın başına kendilerinin önerdiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz bu adayı İslam İşbirliği Teşkilatı'nın başına önerdik. Dışişleri bakanım anlattı, neler olduğunu biliriz. Şimdi yalanlar konuşuyor. Bir defa haddini bil, dürüst ol. Şimdi bayram sonrası sesini yükseltecekmiş. Sesini yükselttiği zaman zaten arkadaşlarım gerekli cevabı verecek. Filistin’e yardımlar yapmış. Bu CHP, bu MHP onların monşer adayları seslerini çıkarmadı. Hatta bu saldırıyı övdü, Pensilvanya medyası bu alçakça saldırıyı övdü. Bunlar nasipsiz. Bize susmak yakışmaz. Küçük devletler korkarlar, susarlar, biz küçük devlet değiliz susmayacağız. Ey AB neden susuyorsunuz, Irak'a, Suriye'ye, Mısıra sustunuz, Filistin'de insanlık onuru ölüyor, neden susuyorsunuz? BM'ye soruyorum, daha ne kadar susacaksınız. Filistinli çocuklar çocuk değil mi? Kadınlar kadın değil mi, daha ne kadar üç maymunu oynayacaksınız. İsrailli bir kadın çıktı, kadınlık adına rezalet, bütün Filistinli kadınlar ölmeli diyor. İşte israil bu. Dünyadaki kadın örgütlerinden bir tepki duydunuz mu. Dünya seyretse de biz seyretmeyeceğiz. İslam ülkeleri Filistin’e sırtını dönse de biz dönmeyeceğiz. Tarih bize bunu emrediyor. Elimizle, dilimizle, hiçbir şey yapamazsak da hakkı haykırmaya devam edeceğiz.”

CİHAN

Yorumlar