Erdoğan: Millet, istiklaline uzanan elleri sandığa gömmüştür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu milletin içinden çıkan ama ihanet eden taşeronlar, milletin ne kadar aziz, asil ve kahraman olduğunu bir kez daha görmüşlerdir.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Millet, istiklaline uzanan elleri sandığa gömmüştür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu milletin içinden çıkan ama ihanet eden taşeronlar, milletin ne kadar aziz, asil ve kahraman olduğunu bir kez daha görmüşlerdir. Millet, istiklaline uzanan elleri, sandığa gömmüştür” dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi Balkonu’ndan partililere konuştu. Türkiye’ye ne olursa olsun anlayışının artık tarihe karışması gerektiğini belirten Erdoğan, “Siyasetin merkezinde ilke, değer, samimiyet olsun. Hep birlikte Türkiye’yi yüceltelim. Allah’a sonsuz hamd ediyorum ki, Türkiye’ye saldıranlar, düşmanların maşaları bugün hayal kırıklığına uğramışlardır. Bu milletin içinden çıkan ama ihanet eden taşeronlar, milletin ne kadar aziz, asil ve kahraman olduğunu bir kez daha görmüşlerdir. Millet, istiklaline uzanan elleri, sandığa gömmüştür” diye konuştu.

“AHLAKSIZ TUZAKLAR BOZULDU”

Erdoğan, şunları söyledi: “Millet, sinsi planları, ahlaksız tuzakları bugün bozmuştur. Milletin sağduyusu, feraseti, basireti bugün hilelere galebe çalmıştır. İstiklaline, iradesine, ülkesine, bayrağına sahip çıkan aziz milletime tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Rabbim, bu aziz milleti korusun diye dua ediyorum. Bu millet, ümmetin, dünyanın umududur. Rabbim bu milleti doğru yoldan ayırmasın. Her türlü, plana, tuzağa karşı korusun diye dua ediyorum.”

“Seçim mitinglerimiz boyunca bir şeyi özellikle vurguladım. Bediüzzaman Said Nursi diyor ki, ‘Baki hakikatler, fani şahsiyetler üzerine bina edilemez.’ Biz ezelden gelen, inşallah ebede giden bir davanın sadece hizmetkarlarıyız. Biz, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Biz, büyük bir dava taşının sadece hamallarıyız. Dün biz yoktuk ama bu dava vardı. Yarın biz olmayacağız ama bu dava var olacak. Ay yıldızlı bayrağımız, dünyanın barış umudu olarak en yüksek burçlarda dalgalanmaya devam edecek.”

“77 MİLYONU SEVİYORUZ”

Alevisi ve Sünnisiyle herkesi sevdiklerini dile getiren Erdoğan, “Bizde ayrımcılık yok. Bir grup siyasi Türkçülük yapıyor, bir grup Kürtçülük yapıyor. Bakıyorsunuz, CHP de ben kutsalların partisiyim diyor. Biz 77 milyonu seviyoruz. Onun için tek millet, iki tek bayrak, üç, tek vatan, dört, tek devlet. Devletin içinde devlet olmaz. Hangi kurumun içine girmişlerse girmişler, 35 – 40 senedir nereye sızmışlarsa sızmışlar. Bizler de iyi niyetimizin kurbanı olduk. Ama şimdi artık bunları ayıklama zamanı gelmiştir hukuk içinde. Yasalar içerisinde. Neden? Çünkü bu tür şebekeleri artık ne millet ne biz hoşgörüyle karşılarız. Rabbime sonsuz şükürler olsun ki, bize bu davanın bayraktarlığını yapma şerefini bahşetti. Yarın bizler bu makamlarda olmayacağız. Bugüne kadar Rabbim hangi emaneti yüklediyse, canımız pahasına ona sahip çıkmaya, onu yüceltmeye çalıştık. Bundan sonra da bu can, bu tende oldukça, üzerimize hangi emanet yüklendiyse ona sadakatle sahip çıkmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar