Erdoğan: Millet 'biz bu ülkenin sahipleriyiz' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Aziz milletimizin verdiği mesaj çok açık. Milletimiz ne dedi, biz buradayız.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Millet 'biz bu ülkenin sahipleriyiz' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Aziz milletimizin verdiği mesaj çok açık. Milletimiz ne dedi, biz buradayız. Türk milleti geçilmez dedi. Millet, biz bu ülkenin sahipleriyiz dedi. Millet eğilmez, Türkiye yenilmez dedi. Kardeşlerim, biz Türkiye Cumhuriyeti’ni sokakta bulmadık, vatanı sokakta bulmadık” dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi Balkonu’ndan partililere konuştu. Türkiye’nin istiklal mücadelesine sahip çıkıldığını söyleyen Erdoğan, “Sizler, büyük Türkiye idealine ve hedeflerine sahip çıktınız, her birinize teşekkür ediyorum. Siz en başta kendi iradenize, geleceğinize, siyasete, başbakanınıza sahip çıktınız, teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kardeşlerim, bugün 30 Mart, ne dediler, 25 Mart’tan sonra kaos dediler, doğru. Kaosu gördük. Neydi o kaos, bu milletin, bu devletin, bu ülkenin ulusal güvenliğine, ne yazık ki, müdahale ederek, dışişleri bakanlığını dinleyecek kadar ihanet içinde olan vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatı buldu, doğru. Onların kaos planı buydu. Ne diyordum ben aylardır, bunların inine gireceğiz inine. Şimdi zaman zaman bana bazı basın mensupları soruyor. Balkon konuşması yapacak mısınız? Tamam da konuşmadan ne bekliyorsunuz, bu bir. İki, bu muhalefet liderlerine niye sormuyorsunuz, siz de bir balkon konuşması yapacak mısınız? Bunların böyle bir derdi yok, bunların sesi soluğu çıkmayacak. Ne diyecekler yarın, söyleyeyim ben, biz kazandık. Her ne kadar yüzde 26 da alsak, 27 de alsak, 28 de alsak, 30 da alsak, biz kazandık diyecek genel müdür. Öbürü çıkacak, 13 – 14 de alsak, 15 de alsak biz kazandık diyecek. Niye? Hayatları bunların böyle geçti. Bu kardeşiniz ne dedi, eğer birinci parti olamazsak, ben genel başkanlığı bırakırım. Zira siyaset onur ister, siyaset asillik ister, makamı zenginleştirebiliyorsanız orada oturun, yoksa bırakıp gidin. Fakat genel müdür Bursa’da konuştu, yüzde 40’ın altında alırsam giderim dedi. Bu, arşivlerde var. 26 aldı, gitti mi, gitmedi. Yine gidemez. Aynı şekilde diğeri, 16 – 17 yıldır o makamda oturuyor. Gider mi? O da gidemez. Çünkü onlar makamdan hazlanıyorlar. Kardeşlerim, aziz milletimizin verdiği mesaj çok açık. Milletimiz ne dedi, biz buradayız. Türk milleti geçilmez dedi. Millet, biz bu ülkenin sahipleriyiz dedi. Millet eğilmez, Türkiye yenilmez dedi. Kardeşlerim, biz Türkiye Cumhuriyeti’ni sokakta bulmadık, vatanı sokakta bulmadık.”

“BUNLAR HAŞHAŞİLERE RAHMET OKUTUR”

Milletin sandıkta çok önemli bir mesaj verdiğini kaydeden Erdoğan, “Bu şehitlerin kanıyla yorulmuş bu toprakları biz Pensilvanya’ya, ya da onun buradaki hain uzantılarına asla teslim etmeyeceğiz. Bakın, yarından itibaren şu anda kaçanlar kaçtı. Yine kaçanlar olabilir. Bazıları için şahsen suç duyurusunda bulundum. Bunlar kaçabilir dedim. Bundan sonra inlerine gireceğiz. Evet, hesabını ödeyecekler. Bedelini ödeyecekler. Ulusal güvenliğimizi nasıl tehdit edersiniz. Suriye bizimle savaş halinde, uçaklarımızı taciz ediyorlar. 74 kardeşimizi şehit ettiler. Süleyman Şah Türbesi, 10 dönüm bizim toprağımızdır. Oraya saldırı, Türkiye’ye saldırıdır. Biz buna seyirci kalabilir miyiz? Bu hainler, bu görüşmeyi dinliyor ve dünyaya servis ediyorlar. Kardeşlerim, bunlar Haşhaşilere rahmet okutur. Haşhaşiler bunların yanında hiç, bunlar onları aştı. Haşhaşilerle ilgili eserler prim yapmaya başladı, niye, iyi tanımak istiyorlar bunları. Bugün, aziz milletin sandıkta verdiği çok önemli bir mesaj var. Milletimiz, siyaset dışı yollardan Türkiye’nin istikametinin belirlenmesine bugün çok çarpıcı bir şekilde tavrını, itirazını ortaya koymuştu. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Sonuçlar kimin kazandığından çok, kimin kaybettiğini gösterir” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar