Erdoğan: Medyanın, hükümet kurup, devirme dönemi sona ermiştir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, medyanın, karanlık örgütlerin hükümet kurup hükümet devirme döneminin sona erdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Medyanın, hükümet kurup, devirme dönemi sona ermiştir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, medyanın, karanlık örgütlerin hükümet kurup hükümet devirme döneminin sona erdiğini söyledi. Erdoğan, "Meclisi artık sadece siz şekillendirir, hükümetleri artık sadece siz göreve getirir, siz görevden alabilirsiniz. Milli irade üzerinde Allah’tan başka hiçbir güç yoktur." dedi. Üniversite öğrencilerine yönelik affı gündeme getiren Erdoğan, yeni çıkaracakları kanunla üniversiteyi 6-7 yılda bitiremeyeni okuldan göndereceklerini ifade etti.

Başbakan, Trakya gezisinin 3. gününde Edirne Selimiye Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. Selimiye Camii önüne kurulan platformda konuşan Erdoğan, "İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet kadar büyük düşüneceğiz. Selimiye’nin mimarı Mimar Sinan kadar büyük düşüneceğiz. Küçük hesaplar yapmak, küçük meselelerde kaybolup gitmek en başta şehitlerimizin hatırasına, kahramanlarımızın hatırsına saygısızlık olur." diye konuştu.

Türkiye’de yıllarca Kürt, Laz, Roman, Gür, Pomak, Boşnak ve Arnavutların hor görüldüğünü ve yasaklandığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye bölünür dediler, parçalanır dediler, dağılır dediler. 11 yıldır herkes kimliğini özgürce beyan ediyor. Herkes düşüncesini fikrini özgürce beyan ediyor. Soruyorum bölündük mü? Parçalandık mı? Hazmedemeyenler yok mu hala var. Bakın üniversiteli genç ağzından küfürler çıkıyor. Hele hele bayanın ağzından küfür çıkar mı? Veya el kol hareketlerinden çıkar mı? Fikrine güvenen, fikir özgürlüğünden korkmaz. Düşüncesine güvenen, düşünce özgürlüğünden korkmaz. İnancına güvenen inanç özgürlüğünden korkmaz. Ama bunlar da maalesef, İşte fikrine, düşüncesine, inancına güvenmediği için karşı düşüncede olanlara saldırıyorlar. Kimisi silahla saldırıyor, kimisi palayla saldırıyor, kimisi bakıyorsunuz kavga gürültü peşinde molotof kokteyliyle dolaşıyor. Bunlar özgürlük arayanı değildir. Bunlar ülkemizi karıştırmaktan başka derdi olmayanlardır. Türk kardeşim de, Kürt kardeşim de, Roman kardeşim de Pomak Boşnak, Laz, Gürcü kardeşim de bu ülkede haklarına tek tek kavuşuyor. Türkiye bölünmüyor, dağılmıyor, parçalanmıyor tam tersine büyüyor güçleniyor. Kardeşliğini daha da pekiştiriyor.

Eğer Gazi Mustafa Kemal korksaydı, Samsun’a çıkamaz milli mücadelenin kıvılcımını yakamazdı. Eğer merhum Menderes merhum Özal korksaydı bu ülkeye bu kadar hizmet eser kazandıramaz bu ülkede demokrasiye bu kadar güç katamazlardı. İşte bizler de korkmuyoruz. Korkmayacağız. Ecdadımız gibi, tarihimiz gibi, cesur olacak büyük hedefler belirleyip hedeflere emin adımlarla yürüyeceğiz.”

"TÜRKİYE ŞU ANDA KUTLU BİR YÜRÜYÜŞ YAPIYOR"

Korkulara ve tehditlere boyun eğmeyeceklerini ifade eden Erdoğan, "Kışkırtmalar, saldırılar tahrikler karşısında asla geri adım atmayacağız. Türkiye şu anda kutlu bir yürüyüş yapıyor. Türkiye büyüyor, gelişiyor. Türkiye bölgesinde, dünyada artık sözü dinlenen sözünün ağırlığı olan, tezleri kabul gören, dikkate alınan bir ülke olarak görülüyor. Artık Türkiye gündemi belirlenen bir ülke değil, gündem belirleyen bir ülkedir. Hiç kimsenin bunu durdurmasına bunu sekteye uğratmasına, bunu engellemesine müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Türkiye’de kararın, sözün, yetkinin milletin olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Türkiye’nin istikametini sadece millet çizer. Ne derse o olur. Millet neyi arzu ederse neyi isterse millet nasıl bir istikamet talep edilire o yerine getirilir. Tükiye’de artık çetelerin dönemi sona ermiştir. Tükiye’de sermayenin, medyanın, karanlık örgütlerin hükümet kurup hükumet devirme dönemi sona ermiştir. Meclisi artık sadece siz şekillendiriri hükümetleri artık sadece siz göreve getirir siz görevden alabilirsiniz. Milli irade üzerinde Allah’tan başka hiçbir güç yoktur." diye konuştu.

"HER SEÇİM ÖNCESİNDE KAOS ORTAMI OLUŞTURULMAK İSTENİYOR"

30 Mart seçimlerine 3 buçuk ay kaldığını hatırlatan Erdoğan, "Her seçim öncesinde Türkiye’de uygulanmak istenen kirli senaryolar bu günlerde yeniden devreye girmeye başladı. Her seçim öncesinde oluşturulmak istenen kaos ortamı bu günlerde yeniden sahne alma niyetini belli etti. Seçim öncesinde milli iradenin üzerinde ipotek koyma girişimi bu günlerde yeniden harekete geçti. 11 yılda 3 genel seçime, 2 mahalli seçime, iki halk oylamasına girdik. Her birinin öncesinde işte bu bayat senaryolar bu çirkin oyunlar uygulanmak istendi. Bunlara prim vermeyeceğiz. Millet artık iradesine çok güçlü bir şekilde sahip çıkıyor. İnşallah bundan sonra da güçlü şekilde sahip çıkacak. Eğer onların bir tuzağı varsa hiç merak etmesinler milletin de bir tuzağı var. Eğer onların bir hesabı varsa hiç merak etmesinler Allah’ın da bir hesabı var. Bütün kirli ittifaklar, milletin hesabı karşısında bu güne kadar darmadağın oldu. Bundan sonra da darmadağın olacak. Bütün kirli ilişkiler, nankörlükler, ahde vefasızlar, kanunsuzluk, çirkin oyunlar, tehditler bu güne kadar sandıktan döndü. 30 Mart’ta bir kez daha inşallah sandıktan dönecek. Milletin meclisine, o meclisin içinden çıkmış hükümete, bu güne kadar hiç kimse diz çöktüremedi. Bundan sonra da hiç kimse diz çöktürtemeyecek. Bu ülkede sermayenin değil, çetelerin değil, manşetlerin değil, artık sadece milletin dediği olacak. Milletin arzusu olacak." şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTEYİ 6-7 YILDA BİTİRMEYENE GÜLE GÜLE

Göreve geldiklerinden bu yana eğitimde yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "Eğitimde okullarımızın durumu belliydi. Sınıflarımız 60 – 70 kişiydi. Ve şimdi sınıflarımızda dersliklerimizde hedef belirledik ve şu anda ona doğru yürüyoruz. Ve sıralarımızın üzerine kitapları yerleştirdik. Paramızla dahi kitap bulamıyorduk." dedi.

Üniversitelerde çok defa af ilan ettiklerine dikkat çeken Erdoğan, "Ama bu aflarda yolsuzluklar var. Şu anda sınırsız af diye bir şey artık tanımıyoruz. Çünkü sınırsız affı verdiğimiz öğrenciler üniversitelerimizi terör alanına çevirdiler. Bundan sonra buna müsaade etmeyeceğiz. Belli bir yılda üniversiteyi bitiren bitirecek, bitirmeyen kusura bakmasın. Artık diyor ki nasıl olsa ben üniversite öğrencisiyim. Kardeşim 6 yılda bitireceksen bitir. 7 yıl 8 yıl 10 yıl sınırsız böyle bir şey olur mu? Ve bütün bu adımlarla birlikte şunu iyi bilmemiz lazım. Öğrencilik, bir hedefe kilitlenmektir. Öğrenci, üniversiteyi terör alanına çeviren değildir. Öğrenci öğrenciliğini bilecek. Okuyacak okulunu bitirecek. Bu ülkede bu millet kendi vergisiyle parasıyla seni okutuyor, yetiştiriyor. Sen ise okumayı değil tam aksine bir alanı provoke etmeyi düşünüyorsun. Onun için de artık hedef koyuyoruz. Şimdi onun yasasını hazırlıyoruz. 6 yıl 7 yıl bitirdin bitirdin. Bitiremedin takdirde artık güle güle. Ve birçok eylemlere, terör eylemlerine karışmış olanlar ne yazık ki bu tür aflardan istifade etmek suretiyle ne yazık ki okullarımızı çok zor çok berbat duruma getirdiler. Artık bunlara fırsat veremeyiz." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar