Erdoğan: Kürt Sorunu Yoktur, Kürt Kardeşlerimizin Sorunları Vardır

'Kürt sorunu yoktur' sözünü Kars'ta da tekrarlayan Erdoğan, 'Ama Kürt kardeşlerimizin sorunu vardır' diyerek o sorunları sıraladı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Kürt Sorunu Yoktur, Kürt Kardeşlerimizin Sorunları Vardır

Türkiye'nin Kürt sorununun olmadığını tekrarlayan C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de 'Neyiniz eksik?' diye sorarken Kars'ta 'Türkiye'de her kesimden insan benzeri Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır. Kimliklerinin tanınması sıkıntısı vardır. İnançlarına saygı duyulmaması sıkıntısı vardır.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haydar Aliyev Anadolu Meslekî ve Anadolu Teknik Lisesi ile inşası tamamlanan MEB yatırımlarının toplu açılış töreni ile TANAP ana atma törenine katılmak üzere gittiği Kars'ta halka hitap etti. Haydar Aliyev'in ismini ülkenin her köşesinde yaşatmaya devam edeceklerini kaydeden Erdoğan, 21 Mart'taki Nevruz bayramını kutlama ederek 'Azerbaycan başta olmak üzere Orta Asya'dan Balkanlara kadar bütün coğrafyamızın bu 5 bin yıllık beraber bayramının birliğimize, beraberliğimize, uhuvvetimize vesile olmasını diliyorum. Baharın müjdecisi bulunan Nevruz'un bölgemize ve bütün dünyada barışın ve huzurun habercisini can-ı gönülden dilek ediyorum.' diye konuştu.

'TEKRAR SÖYLÜYORUM: TÜRKİYE'NİN KÜRT SORUNU YOKTUR'

'Burada bir defa daha anlatım ediyorum, Türkiye'nin Kürt sıkıntısı yoktur. Türkiye'de her kesimden insan benzeri Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır. Kimliklerinin tanınması sıkıntısı vardır. İnançlarına saygı duyulmaması sıkıntısı vardır. Geri kalmışlık, ihmal edilmişlik, horgörülmüşlük sıkıntısı vardır.' diyen Erdoğan, hiç kimsenin düşüncesi ve ya inancından ötürü baskı altında olmadığını savundu.

Buna karşın her şeyin dört dörtlük olmadığını bir takım aksakların mevcut olduğunu kaydeden Erdoğan, bunların her geçen gün azaldığını söyledi.

'NEVRUZUMUZ HAYIRLI OLSUN'

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Çözüm süreci diyoruz. Neyi hedefliyoruz. Birlik ve birliktelik diyoruz. 12 yılda demokraside insan hakları, ekonomide, yatırımda, sosyal haklarda neler gerçekleştirdiğimiz ortada. Şu anda bu okulumuz ve başka dersliklerle eğitimde fazla fazla daha iyi bir seviyeye geliyoruz. Bunları yeterli bulmuyoruz. 81 vilayetimizin tamamında üniversitelerimiz var. Bu soğuğa karşın Cumhurbaşkanı arkadaşlarımla bu heyecanı paylaştığınız için fazla fazla teşekkür ediyorum. Selimde TANAP projesinin baz noktasını atıyoruz. İnşallah en kısa sürede doğalgazı Azerbaycan'dan Gürcistan ve Türkiye üstünden Avrupa'ya gönderiyoruz. Mutluluklar diliyorum. Nevruzumuz hayırlı olsun.'

Cumhurbaşkanları, konuşmaların arkasından okulun açılışını beraber yaptı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar