Erdoğan: Kardeşim Ne Kürt Sorunu Ya!

Ülkede Kürt sorunu olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kardeşim ne Kürt sorunu ya. Artık böyle bir şey yok. Bir Kürt olarak neyin eksik senin.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Kardeşim Ne Kürt Sorunu Ya!

Balıkesir'de Ekonomi Ödülleri Töreni'nde konuşan C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkede bundan böyle Kürt problemi olmadığını savunarak, 'Kardeşim ne Kürt problemi ya. Neyin noksan senin. Bir Kürt şekilde sen bu ülkede Cumhurbaşkanı oldun mu? Oldun. Başbakan çıkardın mı? Çıkardın. Bakan çıkardın mı? Çıkardın. Devletin en üst kademelerine yönetici gönderdin mi, gönderiyor musun? Var. Türk Silahlı Kuvvetlerinde mevcut mısın? Var. Ne istiyorsun daha, ne istiyorsun?' serzenişinde bulundu.

İşte Erdoğan'ın o sözleri:

'KARDEŞİM NE KÜRT SORUNU YA!'

'40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz. Hala bunlar buradalar, böyle yürünmez. Ülkeye ziyan veriyorsunuz. Karşımızda bütün umudunu sokak olaylarına, Vandalların eylemlerine bağlamış bir hastalıklı zihniyet var. Buralarda bizim terörle mücadelede neler kaybettiğimiz belli. Eğer biz bu kayıplara uğramamış olsaydık, bugün fazla aşırı fazla ayrıcalıklı yerde olacaktık. Şimdi varsa bakıyorsun, Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt problemi ya. Artık böyle bir şey yok. 2005'te Diyarbakır konuşmamda açıkladım. Her etnik unsurun kendine has sorunları var. Dün Roman kardeşlerime de söyledim, Türk'ün de Roman kardeşlerimin de problemi var, Boşnak'ın da problemi var, Laz'ın da problemi var. hepsinin problemi var.

'BİZDEN FARKLI NEYİNİZ VAR, HER ŞEYE SAHİPSİNİZ'

Kardeşim neyin noksan senin. Bir Kürt şekilde sen bu ülkede Cumhurbaşkanı oldun mu? Oldun. Başbakan çıkardın mı? Çıkardın. Bakan çıkardın mı? Çıkardın. Devletin en üst kademelerine yönetici gönderdin mi, gönderiyor musun? Var. Türk Silahlı Kuvvetlerinde mevcut mısın? Var. Ne istiyorsun daha, ne istiyorsun?

Yol yoktu yolunuzu yaptık, havaalanı yapıyoruz yaptırtmıyorlar. İş adamlarının, müteahhitlerinin makinalarını yakıyorlar. E niye yakıyorsun? Iğdır'a yaptık, Ağrı'ya yaptık, Kars'a havalimanı. Bu ülke bir fark yaptı mı? Kardeşlerim dert başka. Biz ret politikalarını ayaklarımızın altına aldık. Biz asimilasyon politikalarını ayaklarımızın altına aldık. Çünkü biz şunu söyledik, yaratılanı yaratandan dolayı sevdik, seviyoruz, seveceğiz. Başbakanken de Türk'e kardeşim dediğim benzeri Kürt'e de kardeşim dedim, Laza da kardeşim dedim, bugün de öyle.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar