Erdoğan: Ismarlama adayla seçime giriyorlar

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin ısmarlama adayla seçime girdiğini söyledi.Haliç Kongre Merkezi'nde Vizyon Belgesi'ni açıkladığı toplantıda konuşan Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu....

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Ismarlama adayla seçime giriyorlar

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin ısmarlama adayla seçime girdiğini söyledi.

Haliç Kongre Merkezi'nde Vizyon Belgesi'ni açıkladığı toplantıda konuşan Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Defalarca ölüm tehditleri aldığını anlatan Erdoğan, "Defalarca ölüm tehditleri aldım. İBB başkanlığı seçim çalışmalarında tehdit aldım. Pınarhisar Cezaevi'nde gönderilmem beni denklemin dışına atma girişimiydi. Hatırlayın o başlıkları, cezaevinde de tehditler aldım, şimdi de ne diyorlar, 'aday olamaz, çekilmesi lazım' diyorlar, bu ülkede anayasa varsa, kimin ne zaman aday olacağı orada yazıyor, açın şunu okuyun, kendileri yarışa giremediği gibi ısmarlama adaylarla yarışa giriyorlar." ifadelerini kullandı.

Danıştay saldırısının da üzerlerine yıkılmak istendiğini belirten Erdoğan, "Partim defalarca tehdit edildi kapatma davasına maruz kaldı, parlamentonun üçte ikisine sahip partiye kapatma davası açıldı. 17 Aralık başarılı olsaydı Yassıaada benzeri mahkemelerde yargılanacaktık. Bu komplonun belgelerini ele geçirdik. Bir kısmını açıkladık, diğerlerini de açıklayacağız. Geleceğimiz adına biz bu mücadeleyi verdik. Sandığa giden yolu biz her zaman açık tuttuk. Baskı rejimi halkın önüne sandık getirmez. Özgürlük karşıtı bir hükümet basına bu kadar özgürlük zemini hazırlamaz. Başkasının özgürlük alanına müdahale etmediği sürece her özgürlüğü savunduk." diye konuştu.

Dün kabul edilen çözüm paketine de değinen Erdoğan, "Dün kabul edilen yasa terör meselesinin çözümünde yeni bir dönemi başlatacaktır. Terör Türkiye'nin can alıcı bir meselesi olmaktan çıkmıştır. Anayasa sorununu da halletmemiz gerekiyor. Demokratik bir anayasa yapmak için samimi bir mücadele verdik." şeklinde konuştu.

Devletin başının cumhurbaşkanı olduğunu söyleyen Erdoğan, "İki partinin adayı ne diyor, ben icranın başı değilim diyor, anayasayı okumasında fayda var. Anayasayı okursa devletin başının cumhurbaşkanı olduğunu 104. maddede görür. Devletin başı cumhurbaşkanıdır icranın başıdır. O demeden çok engeller olur cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi gerektiğini savunduk. 1993 yılında halk cumhurbaşkanı seçmelidir diye mitingler düzenledik." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar