Erdoğan: İnternete yasak getirmiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yasa ile internete sansür getirmediklerini iddia etti. Erdoğan, “Gelişmiş ülkelerde nasılsa, aynı uygulamaları yapıyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: İnternete yasak getirmiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yasa ile internete sansür getirmediklerini iddia etti. Erdoğan, “Gelişmiş ülkelerde nasılsa, aynı uygulamaları yapıyoruz. Kasetler yoluyla siyasete müdahaleye son verecek, milli iradenin gücünü daha artıracağız.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Meydanı’nda 20 kavşak ve yolun toplu açılış törenine katıldı. Konuşmasında internetle ilgili yasa yasaya değinen Başbakan, “Bu yasa ile internete asla sansür gelmiyor. İnterneti daha güvenli, hatta daha özgür hale getiriyor. Gelişmiş ülkelerde nasıl ise aynı uygulamaları yapıyoruz. Gidin Avrupa ülkelerine bakın, ayın uygulamaları göreceksiniz. Kişilik haklarına saygısı olan bu yasaya karşı olmaz hatta sahip çıkar. Kasetler yoluyla siyasete müdahaleye son verecek, milli iradenin gücünü daha artıracağız. Kişilik haklarına müdahale, özgürlük değildir. Sansür, yasak diyerek insanları sokaklara çıkarmak isteyenler farklı gayretlerin peşindedir.” ifadelerini kullandı.

Yasal olmayan yollarla dinleme yapanlardan hesap sorulacağını belirten Başbakan, “Devletin imkanlarını kullanarak dinleme yaparak, bunları örgütsel amaçları için yapanlara bunun hesabını soracağız. Türkiye’de demokrasinin önünü daha da açacağız.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar