Erdoğan, İnalcık'ın vefatı nedeniyle mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Halil İnalcık için 'Bize eşsiz bir miras bıraktı' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, İnalcık'ın vefatı nedeniyle mesaj yayımladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100 yaşında vefat eden tarihçi ve yazar Halil İnalcık'ın, ömrünü Türk ve dünya tarihi araştırmalarına adadığını, tarafsız ve nitelikli eserleriyle dünyanın sayılı tarihçileri arasında yer aldığını, kitapları, inceleme ve değerlendirmeleriyle eşsiz bir miras bıraktığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. İnalcık'ın vefatı nedeniyle yayımladığı mesajda, İnalcık'ın vefatını derin bir teessürle öğrendiğini belirtti.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
"Ömrünü Türk ve dünya tarihi araştırmalarına adayan, tarafsız ve nitelikli eserleriyle dünyanın sayılı tarihçileri arasında yer alan Halil İnalcık, kitapları, inceleme ve değerlendirmeleri ile bizlere eşsiz bir miras bırakmıştır.

Dünyanın saygın üniversitelerinde dersler veren, araştırmalarıyla tarihe ışık tutan saygıdeğer hocamız, yetiştirdiği talebeleriyle de her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir.

Türk tarihçiliğinin büyük ismi, hocaların hocası merhum Halil İnalcık'a Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor, yakınlarına başsağlığı diliyorum."

Yorumlar