Erdoğan'ın Ergin Saygun'u ziyareti FETÖ'nün planını bozmuş

Erdoğan'ın Balyoz davası mağdurlarından Ergin Saygun'u hastanede ziyareti FETÖ'nün planının bozmuş

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın Ergin Saygun'u ziyareti FETÖ'nün planını bozmuş
Balyoz Davası kapsamında 18 yıl hapse mahkum edildiği süreçte hastalanan Ergun Saygun, o süreci anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini hastanede ziyaret ettiğini hatırlatan Saygun, FETÖ'nün 'Saygun ölsün, AK parti zor durumda kalsın' planı olduğunu belirterek, "Erdoğan'ın ziyareti hain planı bozdu" diye konuştu.

Balyoz Davası'nda hüküm giyip hastalığına rağmen aylarca hapiste tutulan Ergin Saygun, "Erdoğan'ın hastane ziyareti, hain planı bozdu" dedi. Balyoz davasında 18 yıl hapse mahkûm edilen ve cezaevinde ölüme terk edilen emekli orgeneral Ergin Saygun, darbeye kalkışan FETÖ'nün hain yüzünü anlattı.

Sabah'ta yer alan habere göre; hastanede tedavi gördüğü günleri hatırlatan Saygun, "FETÖ'nün 'Saygun ölsün, AK Parti zor durumda kalsın' oyununu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın o dönemde beni ziyaret etmesi bozdu" dedi. Ergin Saygun, Balyoz davası kapsamında 2012'nin 14 Mart'ında tutuklandı. 21 Eylül'de ise 18 yıl hapse mahkûm oldu. Hastaydı. Kızı Ece Saygun, o günlerde "Babam 67 yaşında. Kalp ve akciğer yetmezliği, şeker ve tansiyon hastalığı var. Bu şartlarda yaşaması mucize" diyerek isyan etti. Şimdi alzheimer olan eşi Neriman Saygun, 8 ay cezaevinin revirinde komutanla birlikte kaldı. FETÖ'nün yargı ayağının hedefiyse Saygun'u cezaevinde ölüme terk ederek hükümet üzerinde kamuoyu baskısı oluşturmaktı ama bu hain plan tutmadı. Kamuoyu baskısı sonucu Saygun bir yıl sınra mahkeme tarafından, sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Saygun'u, sevk edildiği Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nde ziyaret etti.

Tüm yaşananların ardından darbeye kalkışan FETÖ'nün hain yüzüne işaret eden Ergin Saygun şöyle konuştu:

Eşimin hastalığı FETÖ'nün hediyesi. Benim yaşadığım bütün sorunları, sıkıntıları o da yaşadı. Hastalığı bu süreçte tetiklendi.

Halkın üzerine ateş açabilmek izah edilir bir durum değil. Bunlarda acıma, insaf yok. Hipnotize edilmişler. Ne kadar kindar oldukları, gözlerinin karardığı ortaya çıktı. 17/25 Aralık bu sürecin sinyaliydi. FETÖ'den ayrılan Nurettin Veren, tüm yaşadıklarını Genelkurmay Askeri Savcılığı'na anlatmıştı. 2003 ve 2006 yıllarında MİT, FETÖ'cü yapılanmayla ilgili dosyalar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kandırıldık' sözlerini samimi buluyorum. Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarında da başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere çok sayıda etkili ismi manipüle etti bu çete. Gerçekler şimdi tek tek ortaya çıkıyor.

15 Temmuz'da yaşanan vahim olayın üzerinden bir ay geçti. Bazı şeyler henüz açıklanmadı. Tozlar dağıldıktan sonra durum ortaya çıkar.

Yorumlar