Erdoğan: İmam-Hatip okulları bir düşüncenin isyanıdır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bütün İmam-Hatip okullarının kendisinin nezdinde müstesna bir yeri olduğunu söyledi. Erdoğan, “Şunu bir ayrımcılık olsun diye söylemiyorum. İmam hatipler bir direniş, bir direnç olarak ortaya çıktı. İmam-Hatip...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: İmam-Hatip okulları bir düşüncenin isyanıdır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bütün İmam-Hatip okullarının kendisinin nezdinde müstesna bir yeri olduğunu söyledi. Erdoğan, “Şunu bir ayrımcılık olsun diye söylemiyorum. İmam hatipler bir direniş, bir direnç olarak ortaya çıktı. İmam-Hatip okulları aslında bir düşüncenin isyanıdır. Bir fikrin adeta isyanıdır, itirazıdır." dedi.

Kadıköy İmam Hatip Okulları Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Mezunlar İftarına; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Esra Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve çok sayıda mezun katıldı.

Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada, bütün İmam-Hatip okullarının kendisinin nezdinde müstesna bir yeri olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bizde devlet maalesef vatandaşına göre şekil almak yerine, vatandaşına şekil vermeye çalıştı. Çocuklarımızı, gençlerimizi belli bir kalıba sokmaya çalışıyor. Torna tezgâhından çıkmış tek tip vatandaşlar üretmenin mücadelesini veriyordu. Bu tek tip vatandaş algısında din yoktu, dini değerler yoktu, manevi değerler yoktu. Çocukların ve gençlerin tarihlerinden, ecdatlarından, kendi topraklarında Türk manevi değerlerinden soyutlanmış şekilde yetişmesi hedefleniyordu. Bu milletin basına gelebilecek en büyük tehlikeydi.” diye konuştu.

"Bizi biz yapan tüm değerlerimizle aramıza mesafeler koymak, bize özümüzü, ruhumuzu unutturmak istediler." diyen Erdoğan, “Bütün saldırılara, engellemelere rağmen, bu aziz millet tarihinin ve ruhunun unutulmasına müsaade etmedi. Şunu bir ayrımcılık olsun diye söylemiyorum. İmam-Hatip'ler bir direniş, bir direnç olarak ortaya çıktı. İmam-Hatip okulları aslında bir düşüncenin isyanıdır. Bir fikrin adeta isyanıdır, itirazıdır. Bunun için ortaya çıktı. Bizim hocalarımız cenaze yıkamak için mi buraya geldiniz?" diyorlardı. Bir Müslüman kendi ölüsünü icabında yıkayabilmelidir. Gassal diyorlarsa bize, evet gassalız. Bu bizim için şereftir.” ifadelerini kullandı.

Üniversitelerde ve kamuda başörtüsü engelinin kalktığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: “Okulda öğrencilerimizin ve velilerimizin isteği tercihleri doğrultusunda Kur’an-ı Kerim dersleri devam ediyor. Sizlerden özellikle şunu rica ediyorum. Bir ara Türkiye birincileri nasıl sizin içinizden çıktı. Derece yapanlar sizin içinizden çıktı. Şimdi yine sizin içinizden derece yapacağı günün hasreti içerisindeyim. Yeni bir çalışma başlatıyoruz. Meslek okulları içerisinde proje okulları uygulaması getiriyoruz. Bu proje okullarında Milli Eğitim Bakanlığımız kaliteli öğrencilere kaliteli öğretmenler tayin ederek bu okullarda seviye çok farklı noktalara gelecektir. Bu okullardan edebiyle, adabıyla, ülkesinin geleceği için milli değerlerine sahip çıkacak bir nesil yetişsin derdimiz bu.”

“Sakın ha şu paralel yapının tezgahına düşmeyin diyorum” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Burada çok dikkatli olacağız. Bu ülkeyi ulusal değerlerimizi tehdit noktasında asımlar atan bu yapı inançlarımızın istismarını yaptı bu devletin bu milleti bölüp, parçalayıp kendi çıkarlarının peşine düştüler. Onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Yaptıkları yanlarına kar kaldı sadece bundan sonra onlarda bunun bedelini farklı ödeyecekler. Şuan da istedikleri kadar essinler, gürlesinler. Her zaman söylüyorum biz kefenimizle yola çıktık.”

10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Başbakan Erdoğan, "Önümüzde bir cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ama bunun bir anlamı var. Artık milletin aslının seçtiği bir başkan, bir cumhurbaşkanı görevi üstlenecek. Özellikle sizlere çok büyük görev düşüyor. Aydınlık günlerin Türkiye'sini 10 Ağustos'tan sonra birlikte kuracağız.” şeklinde konuştu.

"EMİNE EROĞAN’A EVLİLİK YIL DÖNÜMÜ SÜRPRİZİ"

Erdoğan’a, konuşmasının ardından Kadıköy İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Bilal Şener tarafından hediye verildi. Tam bu sırada programın sunucusu Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ı sahneye davet etti. Ardından da Başbakan Erdoğan’a 36 gonca gülden oluşan buket verdi. Başbakan Erdoğan da evliliklerinin 36. yıldönümleri nedeniyle eşi Emine Erdoğan’a buketi takdim etti. Bu sırada Erdoğan'ın kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan da sahneye çıkarak objektiflere birlikte poz verdi. Başbakan Erdoğan, bu sırada, torununu kucağına aldı.

CİHAN

Yorumlar