Erdoğan ile Trump görüştü, işte ilk açıklama

ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla aradı. İki liderin gündeminde Suriye konusu vardı. Trump, görüşme öncesinde attığı Tweetlerde Suriye konusundaki pişmanlığını dile getirmişti. Görüşmede Soçi Zirvesi, Suriye krizi ve bölgesel sorunlar ele alındı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ile Trump görüştü, işte ilk açıklama

Sonhaberler | Haber Merkezi

ABD Başkanı Donald Trump bugün geç saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefonda görüşeceğini açıklamıştı. Görüşme akşam saatlerinde gerçekleşti. 

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada Erdoğan-Trump görüşmesinde Soçi Zirvesi, Suriye krizi ve bölgesel sorunların ele alındığı belirtildi. Önümüzdeki saatlerde yazılı bir açıklama yapılacağı ifade edildi. 

ABD Başkanı Donald Trump kısa süre önce Türkiye ile ilgili peş peşe tweetler attı. 

Trump ilk tweet'inde "Bu sabah, Orta Doğu'da bana miras bırakılan karmaşık duruma barış getirmeye ilişkin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşuyor olacağım" ifadesini kullandı.

"BAŞINDAN BERİ HATAYDI"

"Ortadoğu'ya barış getirilmesini konuşacağız" diyen ABD Başkanı Donald Trump, üstü kapalı olarak ABD eski Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu politikasını eleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, "Ortadoğu'ya girmemiz başından beri hataydı. Trilyonlarca dolara ve birçok cana mal oldu" ifadelerini de kullandı.

Yorumlar