Erdoğan ile Gül'ü karşılaştıran ilk ANKET

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına aday olarak çıkması halinde alacağı oy oranı merak ediliyordu. ORC tarafından yapılan ankete göre Gül'ün aday olması halinde alacağı oy oranı yüzde 0,8 olarak görülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ile Gül'ü karşılaştıran ilk ANKET

Sonhaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı 2019'da rakip arayışına girenlerin öne sürdüğü isimlerden biri olarak sık sık gündeme gelen Abdullah Gül ile ilgili ilk kez bir anket yapıldı. AK Parti seçmeni arasında yapılan ankette, muhtemel bir seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdullah Gül arasından seçim yapmaları istendi. Anket sonucunda katılımcıların tamamına yakını Recep Tayyip Erdoğan'ı tercih ederken, Abdullah Gül'ü tercih edenlerin oranı yüzde 0,8'de kaldı.

ORC Araştırma, 12-14 Ocak tarihleri arasında 34 ilde 2680 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemiyle "Türkiye siyasi gündem araştırması" yaptı.

Anketin AK Parti seçmenine sorulan "Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuımhurbaşkanlığı Seçimindeki rakibi Abdullah Gül olursa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu damgasını vurdu.

Buna göre AK Partili seçmenlerin yüzde 96,8'i Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklerken Abdullah Gül'e destek yüzde 0,8'de kaldı.

Yorumlar

ihsan zannetmiyorum gül partisine ihanet etmez doğru adamdır