Erdoğan ile görüşen Destici: Devletin onuru artık karların altından çıkartılmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü üzerindeki sır perdesinin bir an önce kaldırılması gerektiğini belirtti. “Orada devletin onuru karlar altında kalmıştır. Hala o karların...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ile görüşen Destici: Devletin onuru artık karların altından çıkartılmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü üzerindeki sır perdesinin bir an önce kaldırılması gerektiğini belirtti. “Orada devletin onuru karlar altında kalmıştır. Hala o karların altından çıkartılamadı” diyen Destici, Başbakan Erdoğan’dan, bu konuda siyasi irade kararlılığı göstermesini istedi.

Mustafa Destici, cumhurbaşkanı seçim süreci çerçevesinde muhalefet partilerini gezen Başbakan Erdoğan ile parti genel merkezinde yaklaşık 2 saat görüştü. Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Destici, Başbakan Erdoğan’la, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümü konusundaki şaibeleri ve iddiaları net bir şekilde konuştuklarını aktardı.

Başbakan Erdoğan’la görüşmenin sadece beş dakikasının cumhurbaşkanı seçimlerine yönelik olduğunu ifade eden BBP Genel Başkanı Destici, “Onun dışındaki uzun zaman dilimini, başta rahmetli Muhsin Başkanımızın ve arkadaşlarımızın şehadet sürecinde gelinen nokta ve birtakım taleplerimizi, işleyişle ilgili bir takım aksaklıkları ve yanlışlıklarını ben kendisine net bir şekilde ifade ettim.” şeklinde konuştu.

Erdoğan’dan, hem başbakan olarak hem de hükümet olarak, bu yöndeki beklentilerini ilettiklerini kaydeden Destici, “Orada devletin onuru karlar altında kalmıştır. Hala o karların altından çıkartılamadı. Dolayısıyla, artık bunun o karların altından çıkartılması ve hukuk içerisinde bu konunun tüm şüpheler giderilecek şekilde aydınlatılması gerektiğini, biz kendisine net bir şekilde ifade ettik.” ifadelerini kullandı.

"KAMUOYUNUN TAHAMMÜL SINIRLARI ZORLANMAYA BAŞLADI"

Başbakan Erdoğan ile görüşmesinin ardından, hükümetin merhum Yazıcıoğlu konusunda yeni bir inisiyatif alıp almayacağının sorulmasının üzerine Destici, “Almak zorundalar. Çünkü artık bizim de tabanımızın da kamuoyunun da bu konuda tahammül sınırları zorlanmaya başladı. Biz ısrarla ve inatla bu işin takipçisiyiz. 130 klasöre ulaşmış bir dosya var. Her iddia ve şüphe kayıt altında. Bugün olmazsa yarın mutlaka bu işler aydınlatılacaktır. Hatası, ihmali, kusuru, kastı olanlar mutlaka hukuk önünde hesabını verecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Kendilerinin adaletin gecikmemesini istediklerini kaydeden Mustafa Destici, siyasi iradenin bunun arkasında net bir şekilde durması gerektiğini vurguladı. Destici, “Biz bunu net bir şekilde Sayın Başbakan ve heyetine ifade ettik.” dedi.

CİHAN

Yorumlar