Erdoğan: İki yılda 509 bin kişi dinlenmiş, ama paraleller kayıtları silmiş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son 2 yılda 509 bin 516 kişinin telefonlarının dinlendiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: İki yılda 509 bin kişi dinlenmiş, ama paraleller kayıtları silmiş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son 2 yılda 509 bin 516 kişinin telefonlarının dinlendiğini iddia etti. Erdoğan, "İşte bu paraleller, bu hainler kayıtları sildiği için izleri yok. Skandalın boyutları bilinmiyor." dedi.

Başbakan Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar günü sebebiyle Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen ‘Kadın ve Demokrasi Buluşması’ adlı programa katıldı. Başbakan’a eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Gaziantep Belediye Baykan adayı Fatma Şahin de eşlik etti.

Seçim sonuçlarındaki iddiasını yineleyen Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslendi. Başbakan, “Seçimde AK Parti birinci olarak çıkmazsa ben genel başkanlığı bırakmaya hazırım diyorum. MHP’nin genel başkanı hesap yaptı. 'Yüzde 51’nin altında alırsan bıraksana' diyor. Ya bu seçim yerel seçim. Yerel seçimin hedefi yüzdelik çıtası değil ki. Birinci parti olmak değil midir her siyasetçinin hedefi. Sen nasıl siyasetçisin ki kendin bir defa geride kalmayı kabul ediyorsun. Benim kendi çıtamı, kendine örnek olarak alıyorsun.” ifadelerini kullandı.

Haliç metro geçiş köprüsünü eleştiren Mustafa Sarıgül'e de seslenen Erdoğan, “İstanbul’un belediye başkan adayı malum zat diyor ki 'Galata Köprüsü’nün üzerinden yeni yapılan köprüye bakıyor.' Oradan da İstanbul’un siluetini bu bozuyor diye. Şimdi buna sormak lazım siluet nedir diye? İnanın bir takım elbise sanır. Eline bir olta tutturuyorlar balık tutuyor. Orada eskiden balık yoktu. Bu CHP’den ben belediyeyi almıştım. İSKİ yolsuzluğunu önlüyorsunuz. Ve İstanbul’da susuzluğu hatırlıyorsunuz değil mi? Çöp dağlarını, hava kirliğini hatırlıyorsunuz değil mi?” diye konuştu.

Son 2 yılda 509 bin 516 kişinin telefonlarının dinlendiğini öne süren Erdoğan, "Dikkatinizi çekiyorum! son 2 yıl içinde 509 bin 516 kişinin telefonları dinlenmiş. Bunların ne kadarının hukuki, ne kadarının keyfi dinlendiği bilinmiyor. İşte bu paraleller, bu hainler, kayıtları sildiği için izleri yok. İzleri yok ettikleri için de skandalın boyutları şimdilik bilinmiyor. Belki de sizlerin bile telefonları dinlendi. Görüşmeleriniz de dinlenmiş olabilir. Fakat peşindeyiz. Milletvekillerini, bakanları dinleyenler, partilerin genel merkezlerini dinleyenlerin yapmayacağı hiçbir şey yok. Bu dinlemelere karşı öyle bir tavır koyun ki, kaset siyaseti yapan siyasetçiler 30 Mart’ta rezil olsunlar. İngiltere’de bazı gazeteciler dinleme yapıp yayınladılar. Hukuk karşısında bunun hesabını yaptılar. Amerika’da devlet sırlarını açıklayanlar bunun hesabını ağır verdi. Çünkü bu casusluktur. Türkiye’de de bunun hesabı verilecek.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan salondaki platformda yürüyerek kadınlara karanfil dağıttı.

CİHAN

Yorumlar