Erdoğan İçin Saray'a Laboratuvar Kurulacak

Erdoğan'ın doktoru olan AK Partili Cevdet Erdöl, suikastlerin artık silahla değil gıda yoluyla yapıldığını söyleyip AK Saray'a analiz laboratuvarı kurulacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan İçin Saray'a Laboratuvar Kurulacak

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doktorluğunu üstlenmiş AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 5 benlik 'Acil Tıp Ekibi' kurduklarını bildirdi. Erdöl suikatlerin bundan sonra silahla değil besin yoluyla olduğunu buna karşı hususi tedbir aldıklarını söyleyip 'Saray'da da bir analiz laboratuvarı kurulmasını planlıyoruz.' dedi.

'TÜM GIDALAR ANALİZDEN GEÇİYOR'

Erdoğan'ın yiyeceği bütün gıdaların analizden geçtiğini söz eden Erdöl, yeni yapılanmanın acil tıbbi müdahalenin yanı sıra, besin ve beslenme güvenliğini de kapsadığını anlattı.

İşte Cevdet Erdöl'ün TBMM'deki sohbetinde evvela çıkan başlıklar şöyle:

GIDA SUİKASTINA KARŞI ÖNLEMLER

'Saray'da Acil Tıp Ekibi kurduk. 5 benlik bu ekip, 24 saat esasına kıyasla çalışıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sağlık, besin ve beslenme güvenliğiyle ilgili iş planı yaptık. Buna göre, içtiği sudan, yediği yemeğe kadar her şey araştırma ve analizden geçiriliyor. Uluslararası koruma kriterlerine kıyasla yapılan bu incelemelerde, yiyecek ve içeceklerde radyasyon, kimyasal madde, ağır madeni ve bakteri taraması yapılıyor.
Analizler tertipli tekrarlanıyor. Yurtiçi ve ülke dışındaki bütün yolculuklarda de tıpkı analizler yapılıyor. Dünya genelinde suikastların bundan sonra silahla değil, bu çeşit yollarla bilhassa besin yoluyla yapıldığı biliniyor. Bu ekipte besin hakkında profesyonel bulunan doktorlar var. Alınan örnekler sırf Ankara'da değil, İstanbul'da da ayrıcalıklı farklı laboratuvarlarda analiz ediliyor.

Saray'da da bir analiz laboratuvarı kurulmasını planlıyoruz. Bu konu için dünya literatürü izleniyor. Tüm dünya liderlerinin besin güvenliği ve suikastlara karşı korunmasıyla ilgili bütün gelişmeler takip ediliyor. Ayrıca ben, bu konu için dünya ülkelerinden daha ileride olduğumuzu düşünüyorum.

'ŞİMDİYE KADAR CİDDİ VAKA OLMADI'

Gıdaların satın alınmasından itibaren ihtimam gösteriliyor. Gıda malzemelerinden deterjana kadar güvenilir yerlerden alışveriş yapılmasına dikkat ediliyor. Öncelikle, alım evresinde kontrolden geçiriliyor. Pişirme ve kullanma evresinde da bununla birlikte analiz yapılıyor. Şimdiye kadar ciddi bir hadise ile karşılaşılmadı. Bazı meyvelerde ilaç artığı olması benzeri kolay neticeler bulundu.'

SONUÇLAR AÇIKLANACAK MI?

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda laboratuvar kurulacağına ait tyükselişmalar üstüne CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, konuyu bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede Çıray, özetle şunları kaydetti:

'Gaz kromatografisi/ kütle spektroskopisi, iki zinde analitik tekniğin kombinasyonudur. Gaz kromatografisi, karışımdaki bileşenleri ayırır. Kütle spektroskopisi, her bir bileşenin yapısal şekilde tanımlanmasında destekçi olur. Çok düşük miktarlardaki örneklerin tanımlanması, zinde yapısal analiz, süratli analiz süresi benzeri mühim avantajları bulunmaktadır. Gaz kromatografisinde karışımdaki maddeler birbirinden ayrıldıktan sonra iyonlaştırarak kütle spektrometresinde karşımdaki maddelerin kütlelerine bağlı şekilde elementler tayin edilir. Gaz kromatografisi kimya sahasında gazların, uçucu maddelerin, zehirli maddelerin, uyuşturucuların, steroidlerin, ilaçların, besin maddelerinin ve petrol ürünlerinin analizleri ve ayrılmasında kullanılmaktadır. Yöntem, adli tıpta ve uyuşturucu madde analizinde de sık kullanılır. Bakanlığınız sebebi ile alımı yapılan ve ekte listesini verdiğimiz gaz kromatografisi/ kütle spektroskopisi cihazı ve ekleri cihazlar kamuoyunda 'Kaçaksaray' diye isimlendirilen Cumhurbaşkanlığı Beştepe kampusunda mı kullanılacaktır? Bu cihazların alımında örtülü tahsisat kullanılmış mıdır? Başkanlık sistemi ile yönetilen ABD'de başkanların sağlıklarını ilgilendiren bilgi ve bulgular kamuoyuna açıktır. Bu cihazlarla yapılacak bulunan Cumhurbaşkanı hakkında analizlerin neticeleri kamuoyuna açıklanacak mıdır? (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar