Erdoğan'ı tehdit eden TUSKON başkanı Tayvan'da çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit ederek, 'Kimin inine girileceğini göreceğiz' şeklinde ifadeler kullanan FETÖ'cü iş adamı Rızanur Meral, Tayvan'da ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ı tehdit eden TUSKON başkanı Tayvan'da çıktı
FETÖ'cü Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu TUSKON'un kaçak yöneticilerinin izine Tayvan'da rastlandı. Rızanur Meral’in de aralarında bulunduğu 50’ye yakın ismin önce Çin’e ardından da Tayvan’a kaçtığı öğrenildi.

İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgiye göre, derneğin başkanı Rızanur Meral'in de aralarında bulunduğu üyeler 15 Temmuz'daki darbe girişimi öncesinde Türkiye'den kaçtı. Sabah'tan Metin Can'ın haberine göre, bir süre Çin'in güneyindeki bazı eyaletlere yerleşen üyeler, Türk hükümetinin bu ülkeyle yürüttüğü diplomatik süreçlerden sonuç alınacağı endişesiyle buradan ayrıldı. Rotalarını Tayvan ve Hong Kong'a kırdı. 

Aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 50'den fazla TUSKON üyesi Tayvan'da özel oturum izinleriyle koruma altına alındı. Bazı üyelerin ise sahte kimlik çıkarıp, isim değiştirerek ülke içinde aktif ticaret yaptıkları hatta dünya genelindeki himmet trafiğini de buradan dizayn ettikleri belirlendi.

Yorumlar