Erdoğan: Hançeri engellemesek, diğer ülkelerden farkımız olmazdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda katıldığı açılışta yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını eleştirdi. Soruşturmada elde edilen delilleri ‘uydurma’ olarak niteleyen Erdoğan, ”Türkiye'nin böğrüne saplanmak...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Hançeri engellemesek, diğer ülkelerden farkımız olmazdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda katıldığı açılışta yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını eleştirdi. Soruşturmada elde edilen delilleri ‘uydurma’ olarak niteleyen Erdoğan, ”Türkiye'nin böğrüne saplanmak istenen bu hançeri şayet dimdik durarak, kararlı bir şekilde üzerine giderek engellememiş olsaydık, çevremizde örneğini gördüğümüz diğer ülkelerden farklı olmazdık.” dedi.

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Havacılık Bakım Onarım Merkezi'nin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Sabiha Gökçen Havaalanı'ndaki açılışa; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Egemen Bağış, Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türk Hava Yolları Gene Müdürü Temel Kotil ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Konuşmasında havacılık sektöründeki gelişmeye değinen Erdoğan, inşası devam eden havlimanlarından bahsetti. İstanbul'daki havalimanı projesinin en önemli proje olduğunu söyleyen Erdoğan, ”En önemlisi İstanbul'a temelini attığımız havalimanı. Bununla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Bu proje gerçekten çok büyük, çok önemli, ülkemize hem havacılık hem de ekonomik anlamda çok ciddi katkılar bir yatırım. Dünyanın en büyüğü olacak bu havalimanının ilk etabını 29 Ekim 2017 tarihinde açmayı hedefliyoruz. Çok engellendik, önümüzü çok kesmeye çalıştılar. Yargıda bu paralel yapı denen zihniyet çok önümüz kesmeye çalıştı. Bütün bunlara rağmen bu engelleri aşa aşa temeli attık.” ifadelerini kullandı.

Uçakla seyahat etmenin her vatandaşın hakkı olduğunu söyleyen Erdoğan, ”Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a şunu söylemiştim. Biz havayolunu halkın yolu yapacağız dedim. Çünkü uçaklarla seyahat etmek ülkemde her vatandaşımın imkanı değildi. Bu şartları kolaylaştırmak kolay olmadı. Malum 26 havalimanımız vardı. Ama şimdi 52 havaalanımız var.” şeklinde konuştu.

GEZİ OLAYLARI VE YOLSUZLUK OPERASYONLARINA ELEŞTİRİ

Gezi olayları ile 17 ve 25 Aralık tarihlerindeki yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına değinen Erdoğan, şöyle devam etti: ”Hem Gezi olaylarının hem de 17 ve 25 Aralık tarihlerinde girişilen ‘paralel devlet’ yapılanması kalkışmasının hedeflerinden birisi unutmayın bu projeydi. Niye? Türkiye dünyada birinciliği bu alanlarda almasın. İçeriden de dışarıdan da isteseler de istemeseler de alacağız. Hala pek çok kişi Aralık ayındaki hadiseleri şahsımla ailemle ilgili bir mesele sanıyor. Halbuki yargı ve emniyet içerisindeki Pensilvanya elemanları marifeti ile yürütülen bu kalkışma girişimi Türkiye'nin geleceğine yönelikti. Aynı şey şehir hastaneleri projelerimizde de oluyor. Biz vatandaşımızın uluslararası hastanelere gitmesini engelleyelim, her şeyi burada başlatıp burada bitirelim diye -ki benim özel bir projemdir bu- 12 yıldır bunun özlemi içerisindeyim. Maalesef 4 yıldır 5 yıldır bunların temel atmaları engellendi. Türkiye'nin böğrüne saplanmak istenen bu hançeri şayet dimdik durarak kararlı bir şekilde üzerine giderek engellememiş olsaydık, çevremizde örneğini gördüğümüz diğer ülkelerden farklı olmazdı. Bir Ukrayna'ya döndürürlerdi, bir Mısır'a döndürürlerdi. Ama hamdolsun biz onlar gibi olmadık. Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Ukrayna'da ne yapılmak isteniyorsa aynısı Türkiye içinde uygulamaya konacaktı. Uydurma kararlarla, uydurma delillerle, uydurma senaryolarla başlatılan bu kalkışma girişimi eğer başarıya ulaşsaydı diğer pek çok proje gibi İstanbul’un bu yeni havalimanı yatırımı rafa kalkacaktı.”

CİHAN

Yorumlar