Erdoğan: Güçleri yeterse önümüzü kessinler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü havalimanın inşasıyla ilgili yaptığı konuşmada, “Eğer önümüzü kesebilirlerse, güçleri yeterse kessinler. Şimdi, saat 16.00’da gidip temel atacağım.” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Güçleri yeterse önümüzü kessinler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü havalimanın inşasıyla ilgili yaptığı konuşmada, “Eğer önümüzü kesebilirlerse, güçleri yeterse kessinler. Şimdi, saat 16.00’da gidip temel atacağım.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceği 21. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Burada ihracatçılara seslenen Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde üçüncü havalimanın inşasına değindi. Projesi durdurmak isteyenlerin olduğunu savunan Erdoğan, işaret ettiği kesimlere meydan okudu. Erdoğan, “Bugün bu toplantının ardından temelini atmaya gideceğimiz üçüncü havalimanı ile ilgili hesapları vardı. Onu görmeye kalkıştılar, onun hızını kesmeye kalkıştılar. Hala da çalışıyorlar. Eğer önümüzü kesebilirlerse, güçleri yeterse kessinler. Şimdi, saat 16.00’da gidip temel atacağım. Türkiye artık ne Sabiha Gökçen’e ne Atatürk Havalimanı’na sığmıyor. Dünyanın ilk üçü içinde yer alacak bir havalimanın bugün temelini atıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bütün projelerine yönelik provokasyonlar olduğunu iddia eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdür: “Hızlı tren var. Onu da provoke etmeye çalıştılar. Yaklaşık 250 noktada kablolar kesildi. Bunun adımını attılar. Bu bunu durduracak mı? Hayır. Bu ülkede nasıl vatan hainlerinin olduğunu görmeniz bakımından bunu söylüyorum. Bizim bir çok yatırımlarımız böyle engellenmeye çalışıldı. Paralel yargı da bunları yaptı. Onlar da engellemeye kalktılar. Yapılan iş ne? Ammenin. Ahmet’in Mehmet’in değil, kamunun, bu milletin. İdari yargı yardımcı olmaya çalışan bir oluşumdur. Ama bunlar bunu yapmadılar. Tam aksine önünü kesmeye çalıştılar. Bunu Marmaray’da da yaşadık. Ama öyle de böyle de yapsalar, 4-5 sene gecikme ile de olsa, Marmaray’ı açtık.”

CİHAN

Yorumlar