Erdoğan: Gönül birliğimiz parçalanmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde ve coğrafyamızda verdiğimiz mücadele, adeta yeni bir kurtuluş mücadelesidir. Gönül birliğimizin paramparça edilmesine razı olmayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Gönül birliğimiz parçalanmayacak

Son Haberler Logo

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİKA'nın Arnavutluk İşkodra Şeyh Şamia Lisesi ve restorasyonu tamamlanan Kosova Emin Paşa Cami açılışı ile bazı projelerin tanıtım törenine katıldı.

"Paralel Devlet Yapılanması"nın, Türkiye'ye uzun yıllar zaman kaybettirdiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Paralel devlet yapılanması örgütü uzun yıllar, Türkiye'nin bu çerçevedeki enerjisini, imkanlarını, potansiyelini adeta bir sülük gibi emerek bize zemin ve zaman kaybettirmiştir. Şimdi artık bir yandan bu yanlışı düzeltmenin, diğer yandan da ortaya çıkan boşluğu hızla ve sağlıklı şekilde doldurmanın çabası içerisindeyiz. Bunu telafi edeceğiz."

"GÖNÜL BİRLİĞİMİZİN PARÇALANMASINA RAZI OLMAYIZ"

Türkiye'nin, adeta yeni bir kurtuluş mücadelesinin içinde olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemizde ve coğrafyamızda verdiğimiz mücadele, adeta yeni bir kurtuluş mücadelesidir. Yüz yıl önce bu coğrafyanın bedenini paramparça ettikleri, ruhunun bütünlüğünü bozamadıkları için çıldıranlar, bugün bunu başarmanın peşindeler. O gün aramıza suni sınırlar çekilmesine engel olamamış olabiliriz. Ama bugün gönül birliğimizin paramparça edilmesine razı olmayacağız."

"TÜRKİYE'Yİ NE KADAR DÜŞÜNÜYORLAR"

Erdoğan, çeşitli platformlarda kendisine yönelik bazı açıklamalar yapıldığını belirterek, "Utanmadan, sıkılmadan açıklamalar yapıyorlar. Batının gazetelerinde de aynı şey var, Kandil'in tepesindekilerde de aynı şey var. Ne diyorlar? 'Ancak Erdoğan giderse Türkiye'ye istikrar gelir.' Türkiye'yi ne kadar düşünüyorlar ya. Bakıyorsunuz bazı köşe yazarları aynı şeyi söylüyorlar. 'Erdoğan giderse istikrar gelir.' Erdoğan geldiği zaman Türkiye'nin hali neydi, bugün Türkiye'nin hali ne?" dedi.

"DERDİNİZ ÜLKEYİ BÖLDÜRMEK, BÖLDÜRMEYİZ"

Erdoğan, Ankara'daki terör saldırısının ardından yapılan açıklamalara ilişkin, şunları kaydetti:

"Aydın müsveddelerinin bu olayda bile olaylara nasıl yaklaştığını gördük değil mi? Gördünüz. Bazı paçavraların nasıl yayınlar yaptığı gördünüz değil mi? Atıyor başlığı, 'Batsın senin başkanlığın.' Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz bu ülkede, ülkemizin geleceğini çok daha güçlü hale getirmek için ne yapmak gerekir bunun açıklamalarını yapıyoruz. Ama sizin derdiniz yok. Sizin derdiniz, bu ülkeyi bölmek, bu ülkeyi parçalamak ama parçalayamayacaksınız, bölemeyeceksiniz. Bunu böldürtmeyeceğiz."

"Bunlara yataklık yapıyor Batı dünyası"

PYD, YPG gibi terör örgütlerinin, Suriye'deki Kürt halkın küçük bir bölümünden destek aldığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu örgütleri asıl olarak besleyen güçler farklıdır. Suriye'deki Kürt kardeşlerimizin büyük bölümü Türkmenler ve Araplarla birlikte rejimin ve onu destekleyen güçlerin zulmüne karşı direniyorlar. Bu terör örgütlerinin elindeki silahları gördüğümüz zaman burada Batı'yı görüyoruz. Sadece, dostlar alışverişte görsün, kabilinden yaptığı açıklamalar bizi ikna etmiyor. Silahlar aynen oralarda, ofisler oralarda açılıyor. Terör örgütünün temsilcileri oralarda besleniyor. Bunlara yataklık yapıyor Batı dünyası. Bunlara karşı ciddi bir mücadele verdikleri yok."

"Bize samimi yaklaşım gösterin"

Batının, terörle mücadele konusuna daha samimi yaklaşmasının önemine işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Filanca örgütü terör örgütü ilan etmen benim için geçerli değil. Onlara karşı ne tür bir mücadele veriyorsunuz? Onların barındıkları, bulundukları yerlere ne tür baskınlar yapıyorsunuz? Yakaladıklarınızı deport ediyor musunuz veyahut da bunları Türkiye'ye teslim ediyor musunuz? Bunlar bu parasal kaynakları nerelerden buluyorlar? Bunları bizler biliyoruz. Kendilerine de bunları belgeleriyle beraber teslim ettik ama bir ses, yaklaşım yok. Bunların yaptığı ne biliyor musun? Baban öldü, başın sağ olsun. Böyle bir mantık olabilir mi? Babasız başı ben ne yapayım. Bize samimi yaklaşım gösterin. Eğer terör, kendisine karşı ortak bir mücadele vereceğimiz bir vaka ise o zaman burada samimi olalım. Bugün bize, yarın size."

 

Yorumlar