Erdoğan: Edirne'ye küçük uçakların ineceği havaalanı kazandıracağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Edirne'ye hem eğitim hizmetlerini verecek ve bunun yanında aynı zamanda küçük uçakların inebileceği bir havaalanını kazandıracaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Edirne'ye küçük uçakların ineceği havaalanı kazandıracağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Edirne'ye hem eğitim hizmetlerini verecek ve bunun yanında aynı zamanda küçük uçakların inebileceği bir havaalanını kazandıracaklarını söyledi.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde katıldığı toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, Uzunköprü’de de 29 trilyon lira tutarındaki yatırım ve projeyi hizmete aldıklarını ifade eden Erdoğan, bütün bu yatırım ve tesislerin ilçe halkına hayırlı olmasını diledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendilerinin istismar siyaseti yapmadıklarını dile getirerek, "Biz hizmet siyaseti yapıyoruz. Çünkü yola çıkarken 'biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik' dedik. 11 yıldır ülkemize, vatandaşlarımıza topluma hizmet için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında eserler inşa ediyoruz. Tek hedefimiz, tek gayemiz Türkiye’yi yükseltmek." dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine kendilerinin yükselteceğini kaydeden Başbakan, bunu muhalefetin yaptığı gibi lafla yapmayacaklarını ifade etti. Muhalefetin laf, kendilerinin ise iş ürettiğini vurgulayan Başbakan, "İşte biz Marmaray’la muasır medeniyetler seviyesine çıkıyoruz. Marmaray, Yani Pekin’i Londra’ya bağlayarak çıkıyoruz. Bakın şimdi yüksek hızlı trenle Ankara’yı İstanbul’a bağlıyoruz. Ankara-Eskişehir arasında yüksek hızlı tren çalışıyor. Ankara-Konya arasında çalışıyor. Konya-Eskişehir arasında çalışıyor. Ve şimdi Marmaray’ın güneyinde iki tüp üst üste. Oradan da yine denizin altından otomobiller geçecek. 62 metre denizin derinliğinde Marmaray, diğeri de hemen hemen ona yakın. Biz buyuz. Biz yaparız be. Biz azmettik, inandık ve başardık. Ama hep beraber milletçe. Sizi arkamızda gördüğümüz sürece siz bize bu desteği verdiğiniz sürece biz çok daha nice eserler yapacağız. 26 havaalanımız vardı. Şimdi 52 havaalanımız var. Dünyanın en saygın havayoluna artık biz sahibiz. İlk 7 içindeyiz. Öyle yan gelip yatarak gelmedik buralara. Artık rahatlıkla otobüsle seyahat eder gibi uçakla seyahat ediyor. İşte Trakya’da Çorlu’yu halkımızın hizmetine açtık. Bu hale getirdik. İnşallah şimdi Edirne’de de bir eğitim noktasında bir havaalanını açmak suretiyle hem eğitim hizmetlerini verecek ve bunun yanında aynı zamanda küçük diyebileceğimiz uçakların inebileceği, halka hizmet noktasında bir adımı inşallah Edirnemize kazandıracağız." açıklamasını yaptı.

Konuşmasında Trakya Gelişim Projesi’ne değinen Başbakan, şöyle konuştu: "Sadece Ergene’nin bundan alacağı nasip 3,2 katrilyon. Ergene Havzası. Burayı siz yaşıyorsunuz. Buradaki pislikleri siz biliyorsunuz. Peki bu kadar CHP’li belediye var. Bunlar bugüne kadar burada kollektör, arıtma tesisi böyle bir şey niye yapmadılar. Yani benim Ergene’ye komşu olan tüm vatandaşlarım, bu pisliği, pis kokuları koklamaya mecbur mu? İşte talimatı 2011’de verdik. Şimdi bunu DSİ olarak ele alıyoruz. Ve TRAGEP ile tüm Trakya’ya 10 katrilyon tahsis ettik. Ergene’yi DSİ inşallah temizliyor. Çalışmalar başladı. Ve burada arıtma tesisi, kollektörlerle aynı zamanda çevreyi de gayet yeşil, gezilebilen mesire yerleri haline getireceğiz. Böyle Ergene Ovası arıtılmış, tertemiz sularla inşallah sulama imkanına da kavuşacak."
CİHAN

Yorumlar