Erdoğan: Dönüş yok

Erdoğan: Dönüş yok , cumhurbaşkanı , recep tayyip erdoağan , terör olayları

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Dönüş yok
 
Erdoğan: Dönüş yok

"Bize verilen sözün üstünde durmadılar".

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkede yaşanan terör olayları ve terör karşıtı operasyonları hakkında açıklamalarda bulundu. ANS PRESS’in haberine göre, son işlemlerden sonra "tekrar 90'lı yıllara geri döndük" açıklamasına ilişki bildirdi.

 

"Artık o zamanlara dönmenin yeri yoktur. 2013 yılında bize silahı yere koyma sözü verildi. Ama terör hücumları yeniden başladı. Devlet buna sadece izleyici gibi bakamaz.

Verilen sözün üstünde durulmadı. Son olaylar kimin hangi hayaller kurduğunu da gösterdi. Cumhurbaşkanı olarak verilen haklar neyse yerine getirmeliyiz. 10 Ağustos'ta Türk milletinin oyları ile seçilen bir başkan var ".


Erdoğan, Çin, Endonezya ve Pakistan temaslarının ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

"22 Temmuz’da Obama ile telefon görüşmemiz oldu. Türkiye'nin bölgesel savaşa çekildiği doğru değil. Bu iddiayı ortaya atanlar şimdi operasyonlara da engel olmak istiyorlar".

 

Erdoğan ABD'ye ziyareti hakkında da gazetecilere açıklama yaptı. Erdoğan, şimdilik bu konuda nihai karar verilmedi. "Bu hem Washington, hem de New York'u kapsayan bir gezi olacak".

Ülkede geniş kapsamlı anti terör operasyonunun başladığı ilk gün Erdoğan ilk adımın kararlı şekilde atıldığını açıkladı. "Aynı zamanda ülkenin 16 ilinde 300'e yakın noktada operasyonlar başladı. Şimdiye kadar çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Bu sadece bir gecelik işlem değildi ve bundan sonrada kararlı şekilde devam edecek".

Yorumlar