Erdoğan: Dolmabahçe mütabakatı diye bir şey yok

Adana'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe mütabakatı diye bir anlaşmanın söz konusu olmadığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Dolmabahçe mütabakatı diye bir şey yok
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen, Samsun Makina Sanayi AŞ Adana Fabrikası ile yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılış törenine katıldı.

Gerçek Türkiye'nin, her alanda tarih yazan Türkiye olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
"Türkiye'ye bakınca sadece hendekleri görenler, bunlara sesleniyorum, bu hendekleri kazdıranlara bakın. Türkiye'ye bakınca sadece terör olaylarını görenler, o olayların müsebbibi olan örgütü besleyen, teşvik eden ve destekleyenlerdir. Türkiye'ye bakınca sadece Suriyelileri, sadece çaresiz göçmenleri görenler o insanların ülkelerini yaşanmaz hale getirenlerdir. Halbuki gerçek Türkiye, üreten, büyüyen Türkiye'dir. Her alanda tarih yazan Türkiye'dir."

Siyasi parti başkanlarının, TBMM'nin kuruluşunun 96'ıncı yıl dönümü dolayısıyla özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulu'nda birer konuşma yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Bir tanesi iç savaştan bahsediyor, terör örgütü arkasında ya. İkide bir, Dolmabahçe mutabakatından bahsediyor. Ne Dolmabahçe mutabakatı? Nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir mutabakat falan söz konusu değil. Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır." 

Yorumlar