Erdoğan: Demokrasi isteyenler kimi zaman baskı ile sindirildi

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçmişte demokrasi isteyenlerin, değişim isteyenlerin zaman zaman baskı ile kimi zaman kanlı şekilde sindirildiğini söyledi.Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili Başbakan Erdoğan Vizyon Belgesi'ni...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Demokrasi isteyenler kimi zaman baskı ile sindirildi

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçmişte demokrasi isteyenlerin, değişim isteyenlerin zaman zaman baskı ile kimi zaman kanlı şekilde sindirildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili Başbakan Erdoğan Vizyon Belgesi'ni açıklıyor. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen programda, seçim sürecinde kullanılacak olan Uğur Işılak'ın 'Erdoğan' isimli parçası çalındı. Erdoğan burada yaptığı konuşmaya Işılak'a teşekkür ederek başladı.

Erdoğan konuşmasının ilk bölümünde tarihten alıntılar yaptı. Osmanlı Devleti'nin nasıl kurulduğunu anlattı. Daha sonra AK Parti'nin nasıl kurulduğunu anlatan Erdoğan şöyle devam etti: "Biz gelmeden önce hakim olan şey şuydu. Önce devlet sonra millet. Biz geldik tersine çevirdik önce millet sonra devlet. Halkın arzu ettiği bu değişim bizden önce hiçbir zaman karşılanmadı. Halkın değişim isteği reddedildi. Demokrasi isteyenler özgürlük isteyenler kimi zaman kanlı şekilde kimi zaman baskı ile sindirildi. 2000'li yıllarda değişim istediği ertelenemez hale gelmişti. İşte AK Parti 2001 yılında toplumun bu büyük değişim arzusunun tezahürü olarak ortaya çıktı. 91 yıllık Cumhuriyet tarihimizde milletçe gurur duyacağımız tablo ile karşılaşıyoruz. 91 yıl içinde millet olarak her zorluğa sabrettik. Zorbalığın yasakların yolsuzlukların ilelebet devam etmeyeceğine inandık. 1940'lardan itibaren devletin ve kurumların değişime direnmesi çok büyük zorluklar yaşattı. Kapatılan camiler yasaklanan Kur'an eğitimi bunun sonucunda ortaya çıkan devlet millet güvensizliği değişime direncin sonucudur. Terör meselesi statükonun değişime olan direncinin neticesidir."

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNAN DA BİZ OLDUK'

Birçok zulüm yaşadıklarını belirten Erdoğan, "Yavruları üniversiteye gidemeyen aileler vardı. Kısacası damdan düşenlerin aramızda olduğu bir yapıydık. Milli ve manevi değerleri reddedilen sürekli inkar ile karşı karşıya kalan kimselerdik. Siyasi partileri her daim kapatılan bir harakettik. AK Parti'yi kurarken milletin her bir ferdinin sorunlarını kendimize dert edindik. 12 yıl boyunca baş örtüsü özgürlüğü kadar ifade özgürlüğünü savunan da biz olduk. Sünni'nin özgürlüğünü savunduğumuz kadar Alevi'nin özgürlüğünü de savunan biz olduk." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar