Erdoğan'dan Trump'a rest: O bana dönmedikçe aramam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin Afrin kentine yönelik operasyon için ABD Başkanı Trump'ı aramayacağını söyledi. Erdoğan, operasyonun Suriyeli muhaliflerle birlikte icra edileceğini açıkladı. Öte yandan Erdoğan, NATO'ya da seslenerek, bu konuda bir tavır almak zorunda olduğunu hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Trump'a rest: O bana dönmedikçe aramam

Sonhaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin Afrin kentine yönelik operasyonu muhaliflerle birlikte icra edileceğini, bunun için ABD Başkanı Donald Trump'ı arama gereği duymadığını söyledi. Erdoğan, NATO'nun da terör konusunda tavır almak zorunda olduğunu sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. ABD'nin "YPG ordusu" açıklamalarıyla ilgili olarak NATO'ya serzenişte bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey NATO siz ortaklarınızdan birine herhangi bir sınır tecavüzünde bulunanlara karşı tavır almakla da mükellefsiniz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Afrin operasyonu ile ilgili Erdoğan, "Suriyeli muhaliflerle beraber yapılacak" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonuna Suriyeli muhaliflerin dahil olup olmayacağına ilişkin, "Tabii olacak, beraber. Onlar için veriliyor bu mücadele. Biz onlara, topraklarına sahip çıkmaları için, bu kardeşlerimize orada yardımcı oluyoruz." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika 11-12 bin kilometreden gelecek, burada kendisine bir ordu oluşturacak ve adını da ne koyacak? Sınır güvenliği. Neyin sınır güvenliği? Bakın şu anda Suriye'de rejim, "bu bizim için bir tehdit oluşturur diyor" ve kesinlikle böyle bir oluşuma onlar da sıcak bakmıyor." diye konuştu. 

ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesine ilişkin soruya, "Şu anda henüz kendisini aramayı düşünmüyorum. Çünkü daha önce bunları konuştuk, o bana dönecekti. O bana dönmediği sürece ben ona dönmem'' cevabını verdi.

Erdoğan, "Putin ile telefon diplomasisi sürüyor" dedi.

Yorumlar