Erdoğan'dan sokak çağrısı yapan HDP'ye sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonu nedeniyle halkı sokağa çağıran HDP'lilere sert tepki göstererek, "Sokağa çıkan bedelini ağır öder" dedi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan sokak çağrısı yapan HDP'ye sert tepki

Sonhaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP'lilerin sokağa çıkma çağrısına sert tepki gösterdi. Bursa'da halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'de zaferin çok yakın olduğunu, ancak ülke içinde karışıklık çıkarmaya çalışanlan bulunduğunu belirterek sert çıktı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Ülkemizde bunları hiçbir tanesi kalmayıncaya dek işini bitireceğiz. Suriye tarafından gelmek isteyenler de bunun bedelini çok ağır öderler. Emin olun, bunlar şu operasyonlardan sonra bir daha karşımıza çıkacak cesareti de bulamayacaklar. Sadece uzaktan atıp tutarak, 'bizim arkamızda Amerika var' , diyerek siz Türkiye ile baş edemezsiniz. Bunun böyle bilesiniz. Çıkmış KCK'nın HDP'nin bazı temsilcileri meydanlara çağırıyor benim Kürt vatandaşlarımı. Şu ana kadar pek katılan olmadı. Sakın ha, bu çağrıya uyup da meydanlara çıkma yanlışına düşenler olursa bedelini çok ağır öderler bunu da böyle söylüyorum. Karşımıza kim çıkarsa çıksın bedelini öderler. 

Gelsinler yerli ve milli olarak beraber yürüyelim diyorum. Kardeşlerim, yaklaşık bir asırdır kendi içimize kapanmış olmamızın, bin yıllık sorumluluklarımızı ortadan kaldırmadığını son 15 senede defaatle gördük. Toprak bütünlüğümüze yönelik saldırıların ardı arkası kesilmedi, kesilmiyor. 

Kuzey Kıbrıs'ta bir pespaye gazete ahlaksızca başlık atmış. Ben KKTC'deki kardeşlerimi tavır almaya davet ediyorum. Türk ordusunun Kıbrıs'tan sonra yeni bir işgal yaptığını söylüyor. Bu ne ahlaksızlıktır, ne edepsizliktir. Ben Kuzey Kıbrıs'lı kardeşlerime sesleniyorum, bir cevabı vermeleri lazım. Türkiye'nin şurada, burada ne işi var diyenler, bu ülkenin gerçeklerinden bihaber olanlardır. Türkiye oralarda olmak zorundadır bay Kemal. Türkiye milli bekası için yılanın başını ezmek mecburiyetindedir bay Kemal. Gerekli gördüğümüz her yerde varlık göstereceğiz. Afrikalı çocuklar dua ediyorlar. 

Yorumlar

ahmet hdp bitti kimse sokağa çıkmaz ancak teröistler 8-10 kişi çıkar