Erdoğan'dan MEB'e Çanakkale talimatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de 23 Nisan kutlamaları vesilesiyle ağırladığı çocuklara hitabında, Milli Eğitim Bakanlığı'na Çanakkale talimatı verdi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan MEB'e Çanakkale talimatı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı'nda 23 Nisan vesilesiyle ağırladığı çocuklara hitap etti. Erdoğan, buradaki konuşmasında çocuklara çocuklara Çanakkale'ye gidi gitmediklerini sordu. Çocuklardan çok azının gittiğini ifade etmesi üzerine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya talimat verdi. Erdoğan, yıl bitmeden Çanakkale ziyaretlerinin bitirilmesini istedi. 

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, şehitlerin aileleri ile çocuklarının kendilerine emanet olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Onları asla açıkta bırakamayız. Hatta şehitlerimizin, gerek asker gerek polis, denklerinin alabileceği terfiler neyse o terfileri de şehidimizin gıyabında almaya devam edecektir. Eğer albaylığa kadar çıkacaksa, binbaşı, yarbay, buralara kadar çıkacaksa, buraya kadar yine çıkacaktır, bu terfisini alacaktır, tüm özlük haklarıyla beraber. Aynı şey polis için de geçerlidir, onlarda da yine böyle bir terfi noktasında, terfi alacaksa bu terfisini almaya devam edecektir. Yani hiçbirisinin kıdemi asla kaybolmayacak, bunları almaya devam edeceklerdir."

Yorumlar