Erdoğan'dan idam için referandum sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa'da yaptığı konuşmada, idam kararının TBMM'den geçmemesi halinde referanduma gidebileceklerini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan idam için referandum sinyali

Sonhaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "25 tane havalimanımız vardı, şimdi 59 tane havalimanımız var. Ah kardeşlerim, işte 16 Nisan'da 'Evet', bunların devamı demektir" dedi. Erdoğan, "Daha da ileri, daha da ileri demektir. İşte o da nedir? Biz gelene kadar yüksek hızlı tren var mıydı memlekette? Evet demenin ne anlama geldiği ortaya çıkıyor mu? Evet demek yüksek hızlı tren demektir. Evet demek, havalimanlarının artması demektir" ifadesini kullandı. Erdoğan, idam konusuna da değindiği konuşmasında, kararın Meclisten geçmemesi halinde onu da halka sunabileceklerinin sinyalini verdi. 

Manisa'da toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Kardeşlerim, Rabbim bu ülke için, bu millet için taş üstüne taş koyan herkesten razı olsun. Efeler, yörükler, kardeşlerim, Manisa her dönemde bu coğrafyanın üreten eli, düşünen beyni, savaşan kolu, yürüyen bacağı olmuştur. Şehrimizin 2015 yılından bu yana terörle mücadelede asker ve polis olarak 21 şehidi var. Son El Bab operasyonunda da Manisa'nın 3 gazisi bulunuyor. Bu vesileyle şehitlerimize rahmet diliyoruz.

Onlar şehitlerimiz, sevgili peygamberimize en yakın makamda. Gazilerimize acil şifalar temenni ediyorum. Dün Osmanlı'ya şehzade yetiştiren şu Manisa, yıllar boyunca tarihiyle, sanayisiyle, ticaretiyle ülkenin kalkınmasına en büyük katkıları vermiştir. Bugün Manisa'ya en büyük görev düşüyor. 16 Nisan'da hepimize büyük görevler düşüyor. Ana muhalefet ve onun malum takıntıları var ya. "Bunlar rejimi değiştirecek" diyorlar. Rejim sorunumuz yok bizim, yok. Bizim şu an yönetim sistemiyle sorunumuz var. Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlığı birleştiriyoruz. Güçlü bir yürütme oluşturuyoruz. Ya bunlara beş tane koyun verin, kaybedip gelirler.

Bu millet, yatanı da görüyor, çalışanı da görüyor. 25 tane havalimanımız vardı, şimdi 59 tane havalimanımız var. Ah kardeşlerim, işte 16 Nisan'da "Evet", bunların devamı demektir. Daha da ileri, daha da ileri demektir. İşte o da nedir? Biz gelene kadar yüksek hızlı tren var mıydı memlekette? Evet demenin ne anlama geldiği ortaya çıkıyor mu? Evet demek yüksek hızlı tren demektir. Evet demek, havalimanlarının artması demektir. Evet demek, dünyanın en büyük havalimanına bu ülkenin sahip olması demektir. İşte önümüzdeki yıl ilk etabını açıyoruz. Yılda inşallah 150 milyon kapasiteli havalimanına sahip oluyoruz, ne zaman? 2023'te. Önümüzdeki yıl 90 milyon yolcu kapasiteli etabı bitecek. İzmir'de doğru dürüst havalimanı yoktu. Adnan Menderes'i kim yaptı ya? Biz yaptık, biz.

Gerçekleri göreceğiz. Bunlar, medeniyettir. Onlar anlamaz bu işlerden. Ödemiş ovasını sulamaya başladık mı? Emekçi demek, bu demektir. Şimdi ne yapıyoruz? Meclis ve yargının görevlerini yeniden tanımlıyoruz, daha da güçlendiriyoruz. CHP ne diyor? "Bunlar Meclis'i kaldırıyor". Yalan konuşma, doğru konuş. Cumhuriyetimizi daha güçlü bir yönetim şekliyle taçlandırıyoruz. Biz size aşığız aşık. Biz Ferhadız, siz de Şirinsiniz. Ferhat dağları nası deldi? O aşkından dolayı deldi. Biz de dağları dele dele geliyoruz. Dağları deldik, tüneller yaptık. Bitmedi, "Biz denizin altından da gideriz" dedik. Fatih gemileri karadan yürüttü. Dedik ki "Dede, sen gemileri karadan yürüttün, biz denizin altından araçları yürütürüz" Marmaray'ı yaptık, yine denizin altından Asya ile Avrupa'yı Avrasya Tüneli ile bağladık. Fatih'e layık olacağız. Dedik ki boğazın üzerine bir de üçüncü bir gerdanlık yapalım dedik. Ne yaptık, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık. Üzerinden raylı sistem geçecek. Bütün bunlar aziz milletim için. 16 Nisan'a hazır mıyız? Türk milletinin aleyhine olacak hiçbir işin altına girişmeyiz. Siz, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğumdan beri duruşumu biliyorsunuz. 99 yılında bir şiir okuduğum için beni içeri attılar. Şahsımın milletvekilliği engellendi, hatırlayın. 2003'ten bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında sizleri temsil ederken ortaya koyduğum duruşa da şahitsiniz. 15 Temmuz gecesi darbecilerin karşısında sizlerle tarihe geçecek şanlı bir duruş sergiledik. Bugün de Cumhurbaşkanlığı Hükmeti Sistemi'ni milletimizin geleceği için istiyoruz. Anladık mı burayı? Bunun mücadelesini veriyoruz.

Mevcut sistemde Türkiye'nin hedefine ulaşabileceğine inansaydık adım atmazdık. Nasreddin Hoca'nın dediği gibi, damdan düştük, neyin ne olduğunu biliyoruz. Başbakanlığa geldim, Merkez Bankası'na atama yapacağız. TÜSİAD'da falan genel sekreterlik yapmış bir ismi Merkez Bankası'nın başına geçirmek istedim. Uluslararası alanda birikimi olan bir arkadaşım. Yapmadılar be. Arkasından ikinci bir teklif yaptım. Bu zihniyet çok ilginç. Mehmet Şimşek'i teklif ettim. İngiltere'de o zaman Mehmet Şimşek. Buna da "Olmaz" dedi. E dedik, "Sayın Cumhurbaşkanım niye olmaz?". Yok, "Olmaz" dedi. "Mehmet Bey'in eşi başörtülü değil" dedim. Amerikalı. Şimdiki eşi değil, eski eşi. Sonra Merkez Bankası'nın içinden biri başa geçti. 

Yorumlar