Erdoğan'dan baro başkanlarına 'hukuk' teminatı

Beştepe'de Baro Başkanları'na seslenen Erdoğan, "Şundan emin olun Türkiye bir hukuk devletidir, böyle kalmaya devam edecektir" dedi

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan baro başkanlarına 'hukuk' teminatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Külliyesi'nde Türkiye Barolar Başkanı ile baro başkanlarını ağırlıyor. Erdoğan, baro başkanlarına yaptığı konuşmada, Türkiye'nin hukuk devleti olduğunun altını çizdi. Erdoğan'ın ağırladığı misafirler arasında daha önce Adli Yıl Açılış Töreni'nde gerginlik yaşadığı Metin Feyzioğlu da bulunuyor. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

"Baro başkanlarımız şundan emin olsunlar; Türkiye bir hukuk devletidir ve hukuk devleti olarak kalmaya devam edecektir. Ülkemize ve milletimize savaş açan darbecilere karşı mücadele, ilk andan itibaren hukuk devleti sınırları içinde yürütülmüştür. 15 Temmuz gecesi darbeciler karşılarında, milletimiz ve emniyet güçlerimiz ile savcılarıyla, hakimleriyle adalet teşkilatımızı da bulmuşlardır."

"15 Temmuz gecesi hangi kökenden, meşrepten, siyasi görüşten olursa olsun Türk milletinin, 79 milyonun tamamı tarihi bir sınavı alnının akıyla vermiştir. Hiç kimsenin bu iftihar verici görüntüye gölge düşürmeye hakkı yoktur."

 "Bugün geriye dönüp baktığımızda, Türkiye'nin yıllarca, yalanla, iftirayla, çarpıtmayla, boş sözle, hamasetle ülkesine ve devletine sahip çıktığını iddia eden güya seçkinlerin istismarına maruz kaldığını fark ediyoruz. Ama 15 Temmuz'da darbeci teröristlerin silahları ölüm kusmaya başladığında, bu istismarcıların hiçbiri ortada yoktu. Sokakları, meydanları dolduranlar, tankların önünde yatanlar, namluların karşısında dikilenler seçkinler değil bu ülkenin ortalama vatandaşıydı."

"Biliyoruz ki istiklalini ve istikbalini, dünyanın en modern silahlarıyla üzerine gelen darbecilere teslim etmeyen bu millet, Allah'tan başka hiçbir gücün karşısında eğilmez. Türk milleti, o gece kendisine baş eğdirebileceklerini sananların başlarına gök kubbeyi yıkmıştır."

 

Yorumlar