Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı makamı bir rehavet makamı değildir

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını hatırlatarak, bunun yeni Türkiye için milat olduğunu söyledi. Erdoğan, "Biz, cumhurun başını seçeceğiz, devletin başını...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Cumhurbaşkanlığı makamı bir rehavet makamı değildir

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını hatırlatarak, bunun yeni Türkiye için milat olduğunu söyledi. Erdoğan, "Biz, cumhurun başını seçeceğiz, devletin başını seçeceğiz ve cumhurbaşkanlığı makamı bir rehavet makamı değildir. Vazo seçmiyoruz, saksı seçmiyoruz, Türkiye'yi yönetecek bir cumhurbaşkanı seçiyoruz, bunun üzerinde dikkatle duralım" dedi.

Erdoğan, Hatay’da halka hitap etmesinin ardından İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil tarafından Anıt Alanı’nda verilen iftar yemeğine katıldı. Buradaki konuşmasında hükümetleri dönemindeki icraatlara değinen Erdoğan, iktidara geldiklerinde 26 olan havaalanı sayısını 52’ye çıkardıklarını anlattı.

Başbakan Erdoğan, "Şuanda 3 tane aday var. Adaylardan bir tanesi, Hakkari'ye havalimanı yapılmasını engelleyenlerle dirsek teması halinde. Evet, evet. Bunlar bu ülkede kendilerine bu tür destekler olmasa zaten parlamentonun yolunu da bulamazlar. Fakat biz milletimizin içinden çıktık, milletimizle beraber yürüyoruz. Belli güç odaklarının değil, milletimizin içinden. Birisi 'siyasal Kürtçülerin temsilcisiyim' diyor, öbürü 'siyasal Türkçülerin temsilcisiyim' diyor. Bir tanesi de çıkıyor diyor ki 'ben de kumsalların partisiyim' diyor. Artık kumsallar da elinde kalmadı, artık kumsallarda da zaten AK Parti var. Barış, hoşgörü, sevgi, saygı anlayışına insanlık olarak bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bulunduğumuz coğrafyada, hemen yanı başımızdaki Suriye başta olmak üzere her gün oluk oluk kan akıyor, onlarca, yüzlerce, binlerce, on binlerce can sönüp gidiyor." diye konuştu.

Batı başta olmak üzere dünyanın neredeyse tamamının Ortadoğu'daki dram karşısında kayıtsız kaldığını dile getiren Erdoğan şunları söyledi; "Coğrafyamızdaki ölümlere sadece bir istatistik olarak bakan dünya, aslında kendi ruhunu, kendi kalbini, kendi vicdanını kaybettiğinin farkında değil. Halbuki Hacı Bektaş-ı Veli ne diyor: 'Düşmanın dahi insan olduğunu unutma'... Batı'da, Suriye'deki insan kayıpları konusunda sergilenen hassasiyet, okyanustaki balinaların geleceği için duyulan kaygı kadar bile olmadı, olamadı. Biz, asla onlar gibi olmayacağız. Biz, canı yanan her kardeşimizin acısını yüreğimizde hissetmeye devam edeceğiz." CİHAN

Yorumlar