Erdoğan, CHP’yi Atatürk’ü istismar etmekle suçladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan, CHP’yi Atatürk’ü istismar etmekle suçladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maltepe’de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Erdoğan, CHP’yi Atatürk’ü istismar etmekle suçladı.

Maltepe’de düzenlenen mitinge eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Başbakan Erdoğan, CHP'yi eleştirdi. Erdoğan, “Çıkmış genel başkanları –bunlarda yalan var, iftira var, takıyye var, riyakarlık var- ‘oyunuz gençler Atatürk’ün partisine’ diyor. Bunun adı dört dörtlük istismardır. Atatürk şu anda ebedi alemde yatıyor. Atatürk şu anda hayatta olsa senin gibi bir adamı partinin başına getirmezdi. Çünkü senden bir şey olmaz. Atatürk’e en büyük ihaneti kendisinden sonra gelenler yaptı. İlk ihaneti İnönü yaptı. Türk lirasının üzerinden Atatürk’ün resmini kaldıran kim? İnönü. Devlet dairelerinden Atatürk’ün posterini kaldıran kim? İnönü. Posta pullarının üzerinden Atatürk’ün resmini kaldıran kim? İnönü. Siz böyle bir partisiniz. Atatürk’ü istismarı bırakın. Bırakın da Atatürk bütün milletin olsun. AK Parti şunun bunun partisi değil. AK Parti milletin partisidir.” diye konuştu.

Fethullah Gülen Hocaefendi’ye yönelik suçlamalarını sürdüren Erdoğan, “Pensilvanya’dan bir zat çıktı. İşte o da peşinde, izinde olduğu Bediüzzaman’a asilik yapanlardan bir tanesi. Onu istismar edenlerden bir tanesi. Hayatında bir kere görmüş değil. Ona isyanını öyle ileri bir noktaya getirmiş ki ‘baki amaçlar, baki gayeler fani düşünceler üzerine inşa edilemez’ diyen Bediüzzaman’a kendisini adeta Mehdi, Mesih şu bu… ilan etmek suretiyle bunu yapmış. Hayatı CHP’ye karşı olmakla geçen Bediüzzaman’a şu anda tam ters düşmüş. Bakın şimdi SMS’ler geçiyorlar. Diyorlar ki ‘şu şu illerde CHP, şu şu illerde MHP’yi destekleyeceksiniz’ diyorlar. Hani siz siyasetten uzaktınız? Tam siyasetin içindeler. Diyorum ki; bunların dershanelerinde çocuklarınız varsa alın.” ifadelerini kullandı.

CHP BAYRAKLARI, EMİNE ERDOĞAN’IN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Bu arada miting sırasında Başbakan Erdoğan, yanına gelen Emine Erdoğan ile bir süre konuştu. Daha sonra çevredeki binalara asılan CHP bayrakları kameralara yansıdı. Daha sonra Erdoğan’ın “İndirin, indirin.” şeklinde konuştu.

Kartal Belediyesi’nin 25 bin kişiyi işe alacağını, tapu dağıtacağını söylediğini belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kartal’da baktım diyor ki; ‘25 bin kişiyi işe alacağız.’ Dürüst ol, bugüne kadar ne aldın da şimdi 25 bin kişiyi alacaksın? Bir taraftan da ‘tapuları dağıtacağız’ diyor. Bunlarda yalan ganimet, Senin bir defa tapu dağıtma yetkin var mı? Biz onay vermedikten sonra sen tapuyu nasıl dağıtacaksın? Başındaki Kılıçdaroğu, yalanın efsanesi. Birde bunların hocası var Pennsylvania’da. Fetvayı oradan alıyorlar.”

ERDOĞAN’DAN İLGİNÇ BENZETME

Peygamber Efendimiz (sav) ile ilgili bir örnek veren Erdoğan, Hizmet mensuplarına yönelik, “Peygamberimiz miraçtan indiği zaman Hz. Ebubekir’e geldiler. Dediler ki; ‘seninki gene bir şeyler söylüyor.’ Hz. Ebubekir’in verdiği cevap: ‘O dediyse doğrudur.’ Aynı çerçevede bunlar da ne diyor; ‘Pensilvanya dediyse doğrudur.’ Bu çok tehlikeli bir şey. Yarın kullanacağınız oy sadece MHP’ye CHP’ye ders değil, aynı zamanda Pensilvanya’ya ders olacaktır.”




CİHAN

Yorumlar